Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care au fost „oponenții“ firmei controlate de fiul lui Dănuț Moisoiu în cursa pentru un contract atribuit de CN APMC (documente)

ro

22 Jun, 2015 00:00 4025 Marime text
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC) atribuia, în vara lui 2008, contractul de achiziție publică având ca obiect „Ministații de epurare“. Din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte, conform procesului-verbal încheiat la ședința de deschidere o ofertelor, Gheorghe Iorov, directorul general adjunct de la acea vreme al CN APMC - președinte, Laura Pușcașu, reprezentant MT - DGIAC, Ana Maria Alexandru, reprezentant MT - DGJ, Simona Bădălan, reprezentant MT - DGEB, Dan Gheorghiu, director SSP, Nicoleta Dogaru, șef Serviciu Dezvoltare-Achiziții Publice, Angela Badea, șef Birou Contabilitate, Luciana Mocanu, Serviciul Juridic și Contencios, Ridvan Iusuf, Sucursala Servicii Port, membru, Ion Roșca, Serviciul Diriginți, Iolanda Teodoru, Serviciu Dezvoltare-Achiziții Publice - membri.
Potrivit raportului procedurii, nouă agenți economici s-au prezentat și au cumpărat documentația. Este vorba despre SC Acvatot SRL București, SC Ifco SA Constanța, SC Eco Trust SRL Cluj Napoca, SC ABC Val SRL Constanța, SCIM SA Constanța, SC Consal Trade SRL Constanța, SC Tehnix SRL Bacău, SC Pet Communications SRL Constanța şi SC ET Innovative Solutions SLR Constanța. Conform aceluiași raport al procedurii, până la data limită de depunere a ofertelor specificată în anunțul publicat, respectiv 6 iunie 2008, ora 13.00, s-au depus la sediul CN APMC două oferte: una aparținând SCIM SA Constanța, iar cealaltă, SC ABC Val SRL Constanța.

Prețurile ofertelor depuse au fost: SCIM SA Constanța - 1.658.320,63 de lei (exclusiv TVA), pentru șase luni, SC ABC Val SRL Constanța - 2.216.852,03 lei (exclusiv TVA), pentru 12 luni.
În urma analizei și verificării ofertelor, a documentelor de participare la procedura de atribuire și a documentelor de calificare a contractanților, comisia de evaluare a ofertelor a calificat atât oferta SCIM SA Constanța, cât și pe cea a SC ABC Val Constanța. Pentru comparare, evaluare și adjudecare, s-a aplicat criteriul „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic“, care constă în aplicarea unui algoritm de calcul astfel încât oferta ce întrunește punctajul cel mai mare va fi și oferta câștigătoare. În urma aplicării acestui criteriu, SCIM SA Constanța a întrunit 100 de puncte, iar SC ABC Val SRL Constanța, 76,10 puncte. Prin urmare, ofertantul câștigător este SCIM Constanța, cu o ofertă de 1.658.320,63 de lei, exclusiv TVA, și cu o durată de șase luni calendaristice.

SCIM SA, o firmă cu succes la contracte pe bani publici

SCIM SA este o firmă cu notorietate în Constanţa, de numele acesteia fiind legat cel al lui Dănuţ Moisoiu, fost democrat-liberal, fost consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa, alintat - în anii în care a activat în CLM - „nemuritorul“ sau „iepurașul“. Societatea a fost înfiinţată, aşa cum reiese din datele disponibile la Registrul Comerţului, pe data de 21 iunie, în noiembrie 1992, şi are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide“. Acţionari persoane fizice în SCIM SA sunt Antoniu George Beioglu şi Anastasiu Grigore Bogdan Moisoiu - fiul fostului consilier local Dănuţ Moisoiu -, dar există şi asociaţi listă, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice. Administratori ai societăţii sunt Rodica Ciobotaru şi Marin Dobrea, în vreme ce funcţiile de directori sunt ocupate de Anastasiu Grigore Bogdan Moisoiu şi Antoniu George Beioglu. Preşedintele Consiliului de Administraţie al SCIM SA este un anume Cristian Pîndichi. Rodica Ciobotaru este, de asemenea, administrator al Euxin SA și a fost și al Sorvini SRL, firmă care, așa cum se arată în fișa de la Registrul Comerțului, a fost radiată. Marin Dobrea administrează, de asemenea, Notre Dame Parfum SRL.

Așa cum se menționează pe Registrul Comerțului, Antoniu George Beioglu mai este asociat în Business Research SRL și în Stella Holiday SRL.
În ceea ce îl privește pe Anastasiu Grigore Bogdan Moisoiu, conform datelor disponibile pe 21 iunie la Registrul Comerțului, acesta mai apare în firmele Construct Con Steel SRL, Notre Dame Parfum SRL și Ros Con SRL.

Potrivit vrajitorul.eu, în 2013, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 22.611.142 de lei, având, în aceeași perioadă, un număr mediu de salariați de 140. Tot în 2013, profitul net al firmei a fost de 282.438 de lei.

Pe ce contracte a mai pus mâna firma câștigătoare

Dintre contractele anterioare pe care SCIM şi le-a adjudecat, amintim: în 2013, SCIM SA a prins un contract cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, pentru executarea lucrărilor suplimentare la contractul privind reabilitarea şi extinderea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Tuzla, în vederea utilizării acesteia drept centru de tineret, pentru suma de 27.714,87 de lei; în 2014, firma a câştigat contractul aferent proiectului „Construire Centru de Afaceri“ în Năvodari, cu o valoare de 18.487.893,21 de lei.

În acelaşi an, SCIM SA a câştigat un contract cu Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, pentru reparaţii, construcţii şi instalaţii gospodării de apă, în valoare de 319.797,5 lei.
Anul trecut, tot SCIM SA şi-a adjudecat şi contractul pentru „lucrări de amenajare a suprafeţelor de plajă aferente litoralului Mării Negre în anul 2014“, cu o valoare de 449.989,72 de lei.
 
În secțiunea „Documente“, puteți vizualiza anunțul de atribuire a contractului - document în care însă nu figurează datele legate de firma care a câștigat contractul, secțiunea V din anunț lipsind cu desăvârșire - și nota justificativă la care facem referire.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii