Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adjudecat pe trei ani de SC Pomacost SA Contract de aproape 400.000 de lei pentru întreținerea palmierilor din Mamaia (documente+proces verbal)

ro

06 Aug, 2014 00:00 4492 Marime text
Începând de astăzi, cotidianul ZIUA de Constanța vă prezintă procesele verbale ale unor contracte atribuite de Primăria Constanța, obținute după ce ziarul nostru a acționat în instanță instituția constănțeană, ca urmare a refuzului de a le pune la dispoziție în baza Legii nr. 544/2001. Sunt contracte atribuite din bani publici, despre care cititorii noştri pot afla, acum, mai multe informații. Primul dintre ele, cel prezentat astăzi, a fost atribuit unei firme cu renume pe piața achizițiilor publice constănțene.

Serviciile de întreținere curentă a palmierilor din stațiunea Mamaia au scos din vistieria Primăriei Constanța aproximativ 400.000 de lei, sumă care, aşa cum se arată în raportul procedurii de atribuire, a reprezentat valoarea totală a unui acord-cadru pe trei ani, pentru perioada 2009 - 2012. Firma care a obținut contractul a fost nimeni alta decât SC Pomacost SA, pe care am regăsit-o, de-a lungul timpului, ca beneficiar şi al altor contracte cu autoritățile locale de la malul mării.

Revenind la contractul pentru servicii de întreținere curentă a palmierilor din stațiunea Mamaia, aferent anului 2009, în vederea atribuirii acestuia, Primăria Constanța a organizat procedura de licitație deschisă. După cum reiese din anunțul de atribuire nr. 60963/08.05.2009, o singură firmă a fost interesată de contract, drept urmare, a depus şi ofertă. Este vorba despre SC Pomacost SA, care, potrivit raportului procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică, s-a prezentat cu o ofertă financiară în valoare de 399.966,7 lei, fără TVA. Documentația de atribuire a fost achiziționată însă de încă trei firme, respectiv SC Compacons SRL Constanța, SC Rabbit Prod SRL Agigea şi SC Garden Center Grup SRL Bucureşti, acestea trei neprezentând, ulterior, oferte.



Fiind vorba despre un acord-cadru pe o perioadă de trei ani, contractul subsecvent s-a încheiat pentru primul an cu SC Pomacost SA Constanța, pentru o valoare de 127.845,92 de lei, fără TVA.
Firma Pomacost, al cărei administrator unic este, începând din anul 2012, Pimen Alexandru Leca, a avut, la sfârşitul anului 2013, o cifră de afaceri de 6.652.750 de lei, un profit net de 1.015.970 de lei şi 124 de salariaţi. Situația financiară a societății s-a înscris într-un trend ascendent, comparativ cu anul 2012, când cifra de afaceri declarată a fost de 5.919.506 lei, iar profitul net, de 610.309 lei. Firma s-a făcut cunoscută în mediul de afaceri local în special prin prisma licitaţiilor câştigate de-a lungul timpului cu autorităţile locale constănţene, dar şi prin intermediul fostului şef al societăţii, Basarab Popa, despre care se spunea că ar fi fost văr bun cu primarul Radu Mazăre. Basarab Popa a renunţat la mandatul de administrator unic al firmei Pomacost în toamna anului 2010. Despre actualul administrator al SC Pomacost SA, se ştie că este cel care s-a ocupat şi de SC Nisipuri SA, firmă în care, la un moment dat, a fost implicat şi primarul Constanţei. Trebuie menţionat faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul dosar al retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre. Referitor la numele firmei Pomacost, gura târgului spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.

Iată şi care au fost membrii comisiei de evaluare: preşedintele comisiei a fost Gheorghe Coman, iar ceilalți patru membri au fost Mihaela Dospina, Eugenia Munteanu, Ghiulnihal Mutalâp şi Maricica Dragu - Moroşanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii