Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziţie pentru 2 ani la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa Contract de peste 10 milioane de lei pentru dezinfectanţi, atribuit unei firme fără profit (documente)

ro

14 May, 2014 00:00 5485 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a atribuit un contract de peste 10 milioane de lei pentru achiziţionarea de dezinfectanţi pentru următorii doi ani. Potrivit anunţului de atribuire nr. 140805/15.10.2013, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a organizat, în anul 2013, o licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului pentru achiziţie de dezinfectanţi, în două loturi, respectiv unul pentru dezinfectanţi pentru suprafeţe şi mâini şi unul pentru dezinfectanţi pentru instrumentar şi aeromicrofloră. Autoritatea contractantă a primit două oferte în acest sens, cea a P.M. Medical Farm Equipmant SRL şi G.B. Indco SRL Bucureşti. Primul agent economic a prezentat o ofertă financiară în valoare de 6.624.000 de lei pentru lotul nr. 1 - dezinfectanţi pentru suprafeţe şi mâini, şi 3.600.000 de lei pentru dezinfectanţi pentru instrumentar şi aeromicrofloră. Cel de-al doilea agent economic a prezentat o ofertă financiară în valoare de 3.636.000 de lei. Aşa cum se precizează în procesul verbal al şedinţei de deschidere a procedurii de licitaţie deschisă, ambele oferte au fost declarate admisibile, cea a G.B. Indco SRL Bucureşti fiind însă respinsă.
În acest context, aşa cum se precizează şi în Raportul procedurii de atribuire, firma declarată câştigătoare a fost P.M. Medical Farm Equipmant SRL, căreia i-au fost atribuite ambele loturi ale contractului, valoarea finală fiind de 10.224.000 de lei.
Iată şi care au fost membrii comisiei de evaluare, aşa cum sunt ei precizaţi în procesul verbal de deschidere a ofertelor şi în raportul de atribuire: preşedintele comisiei a fost As. Pr. Dipl. Cristina Asofiei, director îngrijiri, alături de membrii dr. Monica Disea, medic şef S.P.C.I.N., ec. Corneliu Stănculescu, şef Serviciu Achiziţii, Dafina Chivu, consilier juridic, şi Ref. Sup. Lavinia Militaru, Serviciul Achiziţii.
În ceea ce priveşte firma căreia i-a fost atribuit contractul pentru furnizarea de dezinfectanţi pe o perioadă de doi ani, aceasta figurează la Registrul Comerţului ca fiind înfiinţată în anul 2008, cu sediul în Bucureşti şi cu un singur asociat, respectiv Cristina Luca. La finalul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 1.206.461 de lei, profit zero şi 8 salariaţi.
În ceea ce priveşte cea de-a doua firmă, a cărei ofertă a fost respinsă, G.B. Indco SRL, aceasta figurează la Registrul Comerţului ca fiind înfiinţată în anul 1998 şi având sediul în Bucureşti. Firma are în prezent doi asociaţi, respectiv Cristian Topor şi Alexandru Vârgolici. De remarcat este însă că, din punct de vedere financiar, firma se prezenta cu mult mai bine comparativ cu contracandidata sa, declarată ulterior şi câştigătoarea contractului. În cazul G.B. Indco SRL vorbim, la sfârşitul anului 2012, de o cifră de afaceri de 18.352.611 lei, de un profit net de 7.445.700 lei şi 23 de salariaţi. Cu toate acestea, firma s-a prezentat la licitaţie cu ofertă pentru un singur lot din contractul pentru care s-a organizat procedura de atribuire, cu 36.000 de lei mai mult decât al firmei declarate câştigătoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii