Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Umbra" lui Sandu Mazăre îşi face vilă în Mamaia

ro

02 Dec, 2008 01:30 4634 Marime text

deschidere3.jpgAmplasamentul indică faptul că terenul pe care se va face construcţia este una dintre „vedetele" celebrului dosar instrumentat de DNA împotriva primarului constănţean

Firma Principal SN, administrată de unul dintre apropiaţii lui Alexandru Mazăre, fratele edilului Constanţei, va ridica în Mamaia un hotel cu opt etaje.

Aşa cum ne-a obişnuit deja, social-democraţii locali, dimpreună cu cei care le sunt prieteni, au început să dezvolte numeroase investiţii în plan imobiliar, în special în fosta perlă a litoralului românesc. De-a lungul timpului, multe proiecte „apropiate" primarului Radu Mazăre au prins contur pe terenul din Mamaia. Însă, în mare parte, acestea nu au fost concepute pentru a fi spaţii de cazare pe timpul sezonului, ci ca blocuri de locuinţe. Însă, societatea Principal SN, cu o istorie interesantă şi nişte asociaţi destul de cunoscuţi, îşi propune să ridice o vilă turistică în zona Hotelului Scandinavia, pe lotul 4, pe o suprafaţă de teren de 563 de metri pătraţi. Proiectul, întocmit de SC Kalinia Proiect SRL, prin şeful ei, Felix Arsene, spune că suprafaţa construită va fi de 272,38 mp. Niciun centimetru în plus sau în minus. Documentaţia depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului ne arată că terenul este proprietatea beneficiarului, conform contractului de vânzare-cumpărare 413, semnat în acest an. De asemenea, actele mai menţionează un contract, tot din 2008: cel ce poartă numărul 608. Viitoarea vilă turistică are ca vecini: la nord - lotul 3, la sud - restaurantul Lebăda, la est - bulevardul Mamaia şi la vest - Lacul Siutghiol. Adică, fericiţii care vor sta în clădirea construită de Principal SN SRL vor avea vedere la lac. Imobilul va avea 14 locuri de parcare şi 18 apartamente cu două şi trei camere. Tot documentaţia de la APM ne mai arată că locul pe care va fi ridicată vila face parte dintr-un teren mai mare, de 2805 mp, ce are numărul cadastral 104.421, înscris în Cartea Funciară nr. 108.881. Lotul 4 deţine numărul cadastral 105395.

hotel_scandinavia_teren_parcare_06.jpgNitalexil + Seaside = Love

Beneficiarul a obţinut, pentru început, Certificatul de Urbanism 4062 din 25 august a.c. Societatea Principal SN, cea care va face ditamai investiţia în Mamaia, are un acţionariat de-a dreptul interesant. Înfiinţat în urmă cu trei ani, Principal-ul are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, biroul nr. 6 din Complexul Sportiv Badea Cârţan. Datele furnizate de Oficiul pentru Registrul Comerţului ne arată că firma are doi asociaţi, persoane juridice: SC Nitalexil SRL şi SC Seaside Estate Company. Cele două afaceri au fost, de-a lungul timpului, asociate cu numele lui Radu Mazăre, mai ales din cauza ideilor şi planurilor profitabile pe care le-au avut. Administratorul firmei este Florian Alexandru Ilie, nume cunoscut printre PSD-iştii constănţeni şi nu numai. Ilie este mâna dreaptă a social-democraţilor Eduard Martin şi Alexandru Mazăre. Acesta apare ca asociat în SC Farma Tour SRL, alături de Cristian Creţu, Liliana Mihai şi Aurelian Opincă.  Administratorul Principal-ului a făcut parte din staff-ul cabinetului parlamentar Martin - Mazăre - Corneliu Dida. Figură nu tocmai vizibilă în peisajul politic, omul din umbră al PSD-iştilor locali le-a stat în spate până şi la înmormântarea mentorului lor, pierit în urmă cu aproape un an.

Firmele „sportive"


Asociaţii „persoane juridice" ai Principal SN-ului sunt, de asemenea,  nume cunoscute. Seaside apare în acţionariatul Nitalexilului şi, împreună, dezvoltă mai multe afaceri în domeniul imobiliar.
Nitalexil-ul are sediul în acelaşi loc cu Principal SN, numai că la parter. În actele firmei apare un anume Marin Radu, dar şi Seaside. Aceasta din urmă are ca acţionari două societăţi liberiene, Rectangle Transport LTD şi Gypsy Investments LTD, dar şi pe „sora" Nitalexil. Adică, cele două firme se contopesc în totalitate. Seaside-ul este administrat de Adrian Mînăstireanu, şeful de la Biobaza Constanţa. Mînăstireanu este cunoscut ca unul dintre personajele cu o prezenţă constantă în anturajul edilului Radu Mazăre. Coincidenţă sau nu, pe b-dul Aurel Vlaicu nr. 264, et. 1, Complexul Sportiv Badea Cârţan, adresă la care este înregistrată SC Seaside Company, funcţionează şi societăţile Holland Developement Group, Galatap SRL, Millenium Global Development SA, SC Bulevard SA şi Dascol SRL, firme controlate de apropiaţii edilului Mazăre.

Ameninţarea, cea mai bună armă



Nitalexil mai are în plan construirea unui bloc cu 22 de etaje pe bulevardul Mamaia nr. 306, dar şi a unui imobil cu patru etaje mai jos, pe aceeaşi arteră de circulaţie, la numărul 231, împreună cu Seaside Estate Company.
Revenind la construcţia cu opt etaje de lângă Hotelul Scandinavia, trebuie să menţionăm că amplasamentul indică faptul că terenul pe care se va face construcţia este una dintre „vedetele" celebrului dosar instrumentat de DNA împotriva primarului constănţean. Contactat telefonic, Florian Ilie nu a vrut să ofere niciun fel de detaliu despre proiectul din staţiunea Mamaia. Ba mai mult decât atât, întrebat despre speculaţiile care apropie firmele Nitalexil şi Seaside Estate Company de primarul Mazăre foarte simplu: „Vedem ce scrieţi şi există organe abilitate care vor vedea dacă este în regulă sau nu". Cu ameninţarea pe buze, Ilie a preferat să închidă telefonul, spunând că este în trafic şi nu dezvăluie nici măcar numele agentului care se va ocupa de vânzarea proiectului, odată finalizat: „Aflaţi de la Mediu, dacă tot vă luaţi informaţiile de acolo!".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii