Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri marca Horia Bud - Petrică Iordache

ro

02 Dec, 2008 01:40 10488 Marime text
horia_bud_01.jpgPatronul firmei Building Invest SRL şi-a vândut părţile sociale pe care le avea în SC Five Distribution SRL Celestinei Iordache şi Lilianei Hanţi

Politicianul Horia Bud, câştigătorul unor licitaţii organizate de CN Administraţia Canalelor Navigabile SA, şi-a început parcursul afaceristic cu mulţi ani în urmă.

De-a lungul timpului, numele fostului director de la Rommega a fost asociat cu diverse persoane, în special cu Gheorghe Donţu, mentorul şi fostul său coleg din Partidul Social-Democrat. Însă, se pare că acesta nu este singurul personaj cunoscut din universul lui Horia-Andrei Bud. Monitorul Oficial nr. 659 din 2004 ne arată că Oficiul pentru Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa a autorizat şi înregistrat societatea comercială Five Distribution SRL, cu sediul pe şoseaua Tulcei. Firma îi avea ca asociaţi, la acea dată, pe Horia-Andrei Bud, Dănuţ Florescu şi Radu Merlă. Numele acestuia din urmă este cunoscut în special din cauza soţiei sale, Ani, şefa Direcţiei de Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa. De altfel, Radu Merlă este unul dintre fericiţii câştigători ai mai multor licitaţii organizate de municipalitate. Aşa că afacerile sale au prosperat de-a lungul timpului. Se pare că Bud nu s-a simţit tocmai bine în firmă, întrucât şi-a vândut acţiunile, la numai un an după înfiinţare. „Da... a fost cu noi în firmă, aşa este. Dar a vândut acţiunile, acum vreo trei ani, şi a plecat. A fost partener de afaceri şi nimic altceva... nu am mai vorbit de mult. Ultima dată ştiam că este la Giurgiu", povesteşte Dănuţ Florescu. Registrul Comerţului ne oferă şi noii intraţi în Five Distribution, „clienţii" lui Horia Andrei Bud. Numele sunt sonore: Celestina Carmen Iordache şi Liliana Mariana Hanţi. Cele două sunt soţiile celebrilor de acum Petrică Iordache şi Romeo Hanţi. Se pare că, de fapt, defunctul om de afaceri ar fi tratat cu Bud. „Da, aşa ştiu că doamnele au intrat în firmă, pentru că Bud le-a vândut acţiunile", mai spune Florescu.

petrica_iordache.jpgAfaceri „înlănţuite", în familie

Pe lângă Merlă, Florescu şi cele două doamne, în acţionariatul Five Distribution mai apare şi Ciprian Foty Logofătu. Partenerii de business au afaceri multe şi prospere. Radu Merlă, soţul celebrei Ani, este implicat, împreună cu Dănuţ Florescu, în SC Prunus, Enviroteh SRL, Oil Depol Service, Petroline, Bytech Computers, Ecoserv Co SRL, Ambient Car Wash SRL şi Motor-Sport SRL. Familiile Iordache şi Hanţi împart afacerile exact pe modelul Dănuţ-Radu. Celestina Carmen Iordache, împreună cu fiii săi, Francesco şi Renato, are acţiuni în Transport Auto SA, HIG Muntenia, Reno Franci, Reno Franci Mobel International, Eco Block şi Grafo-Tip SRL. Pe de altă parte, familia Romeo şi Liliana Mariana Hanţi este implicată în HIG Muntenia, EMSI SRL, Sim Holding CleanerEco-Block şi Har Stil SRL. Bud s-a lepădat în timp de Five Distribution. Acum mai este acţionar în doar două societăţi înfiinţate, anul acesta, împreună cu Virgil Cacioianu: Building Invest SRL şi VHS Yacht Building. După ce a părăsit barca social-democraţilor, pentru că nu a suportat traiectoria ascendentă în conducerea partidului a lui Radu Mazăre, Bud l-a urmat pe mentorul său, Domnu, la Ecologişti. De altfel, afaceristul nostru a şi candidat pentru un loc în Camera Deputaţilor, din partea Alianţei dintre Partidul Verde cu Partidul Ecologist, în Colegiul 25 din Capitală. Pentru fotoliul deputăţesc s-a luptat cu Elena Udrea, Luminiţa Anghel şi becalianul Cătălin Zmărăndescu. „Cum? Pentru Camera Deputaţilor? Din partea cui? Şi ce a făcut?", a întrebat amuzat fostul său partener de afaceri, Dănuţ Florescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cei mai mari hoti hoti hoti 11 Feb, 2010 22:30 rusine .stiti in ce conditi mizere lucreaza angajati lui merla si florescu.si felul in care sunt tratati ca niste sclavi//?sa va fie rusine.