Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNPR, despre situația de la Cogealac – „Încălcări flagrante ale legii ce au ca efect deturnarea rezultatului votului”

ro

05 Jun, 2016 21:37 3051 Marime text
UNPR Constanța solicită anularea votului în comuna Cogealac din cauza unor „încălcări flagrante ale legii ce au ca efect deturnarea rezultatului votului”, potricit unui comunicat.
 
„Concret, 10% dintre cei care au votat astăzi și-au stabilit reședința pe raza comunei în ultimele zile înainte de alegeri.
Reprezentanții UNPR Constanța semnalează faptul că în comuna Cogealac s-au prezentat la vot, cu încălcarea legii, aproximativ 200 de persoane. Acestea au primit viză de flotant în ultimele zile, mai precis în preziua și chiar în ziua votului. Potrivit legii, nu au dreptul să voteze persoanele care își stabilesc domiciliul în localitatea respectivă cu mai puțin de 45 de zile înainte de data alegerilor.
 
Obținerea vizelor de flotant a fost înlesnită de unul dintre candidații la primăria Cogealac, iar scopul evident pe care l-a avut această operațiune este influențarea rezultatului alegerilor. Cele 200 de persoane înseamnă aproximativ 10% din numărul celor care s-au prezentat la urne, procent ce poate schimba dramatic rezultatul alegerilor.
 
UNPR Constanța a depus sesizări la Poliție și la Biroul Electoral de Circumscripție”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții UNPR.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii