Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei bărbaţi afgani, reţinuţi în județul Constanţa. Călăuza lor din Ucraina, arestată preventiv (galerie foto)

ro

26 Apr, 2016 20:14 1932 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Constanța și Serviciului pentru Imigrări Constanța – IGI, coordonaţi de procurorul investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au definitivat cercetările în cazul depistării pe teritoriul României a trei cetățeni afgani, transportați într-un automarfar, de un șofer ucrainean.
 
În data de 25.04.2016, în urma unei sesizări primite din partea lucrătorilor Serviciului pentru Imigrări Constanța – IGI, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au deplasat în localitatea Ciocîrlia din judeţul Constanţa, unde au reţinut trei persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa pe teritoriul României.
 
Cei trei bărbaţi fuseseră depistaţi iniţial de lucrători ai Postului de Poliţie Ciocîrlia din cadrul IPJ Constanţa, care i-au observat călătorind pe jos, după ce coborâseră dintr-un autotren cu numere de Ucraina.
 
Poliţiştii de frontieră i-au preluat pe cei trei bărbaţi şi pe conducătorul autotrenului în cauză, un cetăţean ucrainean, pe care i-au condus la sediul Gărzii de Coastă pentru cercetări.
 
Din cercetările coordonate de procurorul investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a rezultat faptul că cei trei sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani şi au fost transportaţi din Turcia într-un automarfar, încărcat cu paleţi de lemn ce conţineau materiale ceramice. Aceştia au declarat că au achitat suma de 2.500 de euro conducătorului autovehiculului, cetăţeanul ucrainean S.O., în vârstă de 55 de ani şi intenţionau să ajungă într-o ţară din Uniunea Europeană.
 
Conducătorul auto a confecţionat un sistem artizanal prin care uşile de acces ale semiremorcii nu prezentau urme de forţare, fiind sigilate cu un cablu aferent, astfel încât sigiliul vamal aplicat de autorităţile din Turcia era intact.
 
Poliţiştii de frontieră constănţeni continuă investigaţiile, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi „trafic de migranţi”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 262, alin. 1 și art. 263, alin. 1 şi 2 Cod Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
 
Judecatorul de Drepturi si Libertati din cadrul Tribunalului Constanta a decis arestarea șoferului ucrainean pentru o perioada de 30 de zile. Astfel acesta a fost arestat în această după-amiază și a fost depus la CRAP din cadrul IPJ Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii