Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Schimbare“, cuvântul care a stat pe buzele tuturor Pentru ce au votat pretendenţii la funcţia de primar al Constanţei (galerie foto)

ro

06 Jun, 2016 00:00 5180 Marime text
 

Fie că sunt la prima încercare de a cuceri Primăria Constanţa, fie că deja sunt obişnuiţi cu această competiţie, ziua de ieri a fost, oricum, una cu un mare bagaj emoţional pentru candidaţi. Toţi au fost mânaţi de aceeaşi dorinţă către urnă: dorinţa de a schimba ceva în Constanţa. Cât vor reuşi sau, mai precis, cât va reuşi cel care îmbracă o nouă haină - pe cea de primar - rămâne să vedem în următorii patru ani, cât vor avea în mâini destinele administraţiei publice locale constănţene. Aşteptările sunt foarte mari!
 
Toţi foştii pretendenţi la funcţia de primar al Constanţei - şi mă refer la cei care au anunţat ora la care se vor prezenta la secţia de votare unde au fost arondaţi - au fost punctuali. Primul dintre politicienii care şi-au exercitat dreptul la vot a fost Claudiu Iorga Palaz, fostul prefect al judeţului Constanţa, fost candidat al Partidului Mişcarea Populară, care a votat la secţia de votare nr. 137, amenajată la Liceul Teoretic „George Călinescu“ din Constanţa.
 
„Am votat pentru schimbare împotriva rutinei. Dacă în 16 ani nu s-a putut face mai mult pentru Constanţa, vreau să menţionez că trendul în rândul oamenilor este pentru schimbare. Este nevoie de o schimbare, deoarece mulţi constănţeni au spus că s-au săturat de administraţia locală. Referitor la modalitatea de votare, este pentru prima dată când se procedează la scanarea documentelor de vot. Din punctul meu de vedere, legiuitorul ar fi trebuit să mai aibă un document de verificare. Cred că mai trebuia un document prin care să se centralizeze numărul de semnături de buletine scanate cu numărul de voturi valabil exprimate. Totuși, mergem pe prezumţia de nevinovăție și cred într-o schimbare în Constanța, iar constănțenii vor vota schimbarea“, a declarat Claudiu Iorga Palaz, la ieşirea de la urne.

Pentru ce au votat Făgădău şi Chiţac

Primii doi clasaţi în toate sondajele pentru alegerea primarului, Decebal Făgădău şi Vergil Chiţac, au votat la aceeaşi oră - 10.00.
Vergil Chiţac, fostul candidat PNL pentru mandatul de primar al Constanţei, şi-a exercitat dreptul la vot la secţia de votare nr. 187, amenajată la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 45.
 
„Am votat pentru o Constanţa puternică, pentru o administraţie reformată, mai aproape de cetăţeni, pentru tineri, pentru vârstnici, pentru maturi. Aveţi încredere! Am speranţa că concitadinii mei vor vota pentru ceea ce este mai bine pentru domniile lor şi în special pentru copiii lor“, a declarat Chiţac, la ieşirea de la urne.
 
Şi Decebal Făgădău, fostul candidat social-democrat pentru Primăria Constanţa, a votat la aceeaşi oră, tot la o secţie de votare amenajată într-o grădiniţă: Grădiniţa nr. 51, secţia de vot numărul 132 de pe stradă Badea Cârţan. Acesta a venit însoţit de soţia sa, dar şi de mai mulţi susţinători, printre care şi candidaţii de pe lista PSD pentru CL Constanţa.
 
„Am venit cu gânduri de normalitate. Am votat pentru respect, pentru echilibru, am votat pentru o Constanţa frumoasă, pentru o echipă puternică şi pentru unitate între toţi constănţenii. Următorii patru ani sunt esenţiali în viaţa oraşului nostru şi sper că, împreună, toţi constănţenii să contribuie la reaşezarea Constanţei acolo unde îi este locul: pe harta mare a Europei“, a declarat Decebal Făgădău, după ce a ieşit din secţia de votare.

Chiru - „Mă alătur mesajului transmis de Tudor Chirilă“

La ora 11.30, fostul candidat ALDE pentru Primăria Constanţa, Christian Gigi Chiru, a votat la secţia de votare nr. 133, amplasată în incinta Agenţiei SPIT Constanţa nr. 1, de pe strada Badea Cârţan. Acesta a venit însoţit de copii, de soţie, dar şi de câţiva susţinători.
 
„Am votat pentru schimbare, categoric. Am votat pentru un oraş normal. Am votat pentru proiecte care trec bariera timpului. Am votat pentru schimbare, pentru trotuare, piste de biciclete, spații verzi îngrijite, Plămânul Constanței, Tomis Arena, reabilitarea termică a blocurilor, parcări subterane, și sunt convins că majoritatea constănțenilor vor proceda la fel. Mă alătur mesajului transmis de Tudor Chirilă şi îi invit pe cetăţeni să dea o şansă oraşului Constanţa, pentru o schimbare pe care o dorim de 26 de ani. Îi invit pe tineri şi pe vârstnici să meargă la vot, să dea o şansă Constanţei“, au fost declaraţiile lui Gigi Chiru la ieşirea din secţia de votare.
 
Fostul candidat al PRU, Dumitru Bădrăgan, a votat „pentru un oraş care să fie administrat cu adevărat“. „După atâţia ani de distrugere şi de pseudo-administrare, astăzi votăm pentru viitorul constănţenilor. Viitorul copiilor şi istoria oraşului ne obligă“, a fost declaraţia acestuia.

Pentru ce au votat independenţii

Şi candidatul independent Ion Budi şi-a exercitat dreptul la vot înainte de orele prânzului: „Votez pentru că trebuie să avem un oraş frumos şi pentru că nu vreau să las viitorul oraşului la întâmplare!“, a afirmat acesta la ieşirea din secţia de votare.
 
George Andrei Popescu, un alt candidat independent la funcţia de primar al Constanţei, a declarat că a votat „pentru schimbarea pozitivă. Pentru Constanţa independentă“. Şi el a votat tot la Grădiniţa nr. 51, dar de la ora 8.35.
 
Şi independentul Andrei Claudiu Tatu a fost matinal la urne. De la ora 9.00, la secţia de votare din incinta Şcolii nr. 6 „Nicolae Titulescu“, fostul candidat la Primăria Constanta a votat „pentru o Constanţa a omului de rând care s-a săturat de mafia partidelor şi de jocurile de culise!“.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii