Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE3 Plicuri cu buletine de vot de la Cernavodă! Nu se confirmă frauda electorală!

ro

08 Jun, 2016 11:26 7584 Marime text
Continuă să apară informaţii cu privire la incidente legate de alegerile din data de 5 iunie 2016.
 
Din pozele pe care vi le prezentăm mai sus, se pare că autocolante și plicuri cu buletine de vot au fost găsite într-un tomberon la Cernavodă.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Constanţa şi cei de la Biroul Electoral de Circumscripţie Cernavodă ne-au declarat că, până la această oră, nu au primit nicio sesizare referitoare la acest subiect.

UPDATE 15.45: Ofiţerul de presă al IPJ Constanţa, Carmen Şerbănescu a precizat că potrivit anchetatorilor nu confirmă frauda electorală de la Cernavodă. Şerbănescu afirmă că acele fragmente descoperite erau de fapt autocolante, plicuri şi buletine de vot SPECIMEN, utilizate pentru informarea populaţiei cu drept de vot din localitate. Totuşi aceste "resturi rezultate de la scrutinul electoral". nu trebuia să fie aruncate ci predate. Procurorul de caz care este şi preşedintele BEM Cernavodă a dispus o anchetă internă în acest caz şi va decide dacă se va impune deschidererea unui dosar penal pentru neglijenţă. 

UPDATE2, ora 14.17:


Președintele PSD Constanța, Gheorghe Donțu, susține că reprezentanții partidului au depus dovezi suplimentare la contestația formulată încă de ieri la Biroul Electoral Central prin care solicită anularea alegerilor la Cernavodă și repetarea scrutinului. Dovezile constau în înscrisuri și fotografii cu buletinele de vot găsite de un localnic într-un tomberon din localitatea Cernavodă. 

UPDATE 1, ora 12.02
 
Potrivit surselor noastre, în această dimineaţă, s-a înregistrat o sesizare la 112 cu privire la autocolante care au fost găsite în zona Primăriei din Cernavodă. Nu au fost găsite buletine de vot. Încă se efectuează cercetări la faţa locului. În urma acestora, se va decide dacă se înaintează un dosar de cercetare penală in rem.
 
Foto: Facebook (Valentin Cotet)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alin 08 Jun, 2016 12:22 Cine ar fi tampit sa le arunce la gunoi? Unde cu siguranta cineva le va gasi nu?ce prostie.