Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 9 Fără precedent în Constața! O secție de votare, închisă. Lipsesc 700 de buletine de vot pentru „Primar” (galerie foto + video)

ro

05 Jun, 2016 19:27 8478 Marime text
Școala numărul 37, secția 65 este închisă, asta după ce s-a descoperit că lipsesc 700 de buletine de vot pentru primar.
 
La această secție de votare sunt arondați 1.250 de votanți. 

Biroul Electoral Municipal refuză să ofere mai multe informații despre acest sbiect, precizând doar că acest lucru este în discuții. Procesul de votare la această secție este întrerupt. 

UPDATE 9, orfa 21.26:

Din primele Verificari, președintele secției de vot numprul 65 a declarat că a primit 4 saci cu buletine de vot, dar Nu a numărat până astăzi la ora 19.30 buletinele existente. În acest caz poliția continuă cercetările și verificarile. 




UPDATE 8, ora 21.21

 
La închiderea urnelor de vot, Claudiu Palaz, preşedintele PMP, a comentat ziua de scrutin electoral:

„Din punct de vedere al organizării au fost favorizate fraudele. Eu sunt dintre cei care au găsit astfel de lucruri. De la introducerea CNP-urilor de către operatorii AEP-ului sau ai cui Dumnezeu sunt ăştia, fără să fie prezent posesorul CNP-ului respectiv în secţie, până la furtul buletinelor de vot. Completarea la insistenţele preşedinţilor secţiilor de votare a proceselor-verbale, de numărare a voturilor în alb, mai ales că preşedinţii secţiilor de votare sunt, în primul rând, numiţi de primării. Au vrut să scrie cum doresc dumnealor acele procese-verbale. Sunt nişte trucuri ieftine, de golani, care erau practicate doar pe vremea lui Iliescu. Dar se pare că noua generaţie a PSD-ului practică astfel de metode“, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP.

UPDATE 7, ora 20.51: Prefectul Constanței, Adrian Nicolaescu, spune că în Pavilion nu mai există niciun buletin de vot și că este exclusiv responsabilitatea președintelui de secție și a locțiitorului de la secția 65. Acesta nu a putut spune deocamdată dacă este fraudă. Însă mâine dimineață când se vor face procesele verbale va trebui să se lămurească povestea celor 700 de buletine. Tot prefectul spune că poliția a preluat cazul de la secția 65. 
 

UPDATE 6, ora 20.42:

La această oră a fost reluat procesul de vot la secția 65 până la epuizarea buletinelor, potrivit Laura Iulia Otariuc , judecător locțiitor președinte BEJ. 

 

UPDATE 5, ora 20.40:

Romeo Rezeanu a declart de la fața locului:
 

„S-a constatat cu două ore înaintea închiderii procesului electoral că lipsesc 700 de buletine de vot pentru primar. Ca să vă faceți o idee, numărul buletinelor de vot existente în secție sunt 600 în momentul acesta. Deci ar fi trebuit să fie 1300 de buletine de vot, atâtea câte sunt la Consiliul Local și la Consiliul Județean. Lucrul acesta s-a întâmplat, conform unei mici anchete făcute de noi la fața locului pentru că nu s-au respectat procedurile dintr-o secție de vot. Adică: aseară la ora șase președinta de secție de votare care împreuna cu vicepreședinta și membrii comisiei trebuie să vină să desigileze plicurile cu buletine de vot, să le numere, să le ștampileze, să constant câte sunt, să încheie un process verbal, dimineață la ora șase constant că totul este în regulă și deschid procesul electoral. Ei nu au trecut prin această procedură am văzut că acum ștampilau niște buletine de vot pentru că s-au găsit unii să spună că –lasă domne că știm noi cum e mai bine ca să ne ușurăm treaba diseară la ora nouă - și constant ei că lipsesc acum spunând că de fapt noi nu le-am luat de ieri. O situație extreme d ciudată pentru că dacă se prezentau la vot mai mulți cetățeni ei nu aveau pe ce să voteze”. 

 

 

UPDATE 4, ora 20.16:

Prezent la secția de votare 65, Claudiu Palaz a declarat:

„Se pregăteşte fraudarea alegerilor. Nu este singurul caz în Constanţa. Puţin mai devreme am fost la Secţia de la Școala nr.1, unde operatorul de date lua CNP-urile de pe listele electorale permanente şi le introducea în calculator fără ca să fie prezent beneficiarul CNP-ului lângă dumnealui. Singura modalitatea pentru care are făcea acest lucru era ca numărul de CNP-uri din calculator să bată cu cele ale votanţilor de pe procesul-verbal de vot. Acesta este motivul pentru care se face acest lucru. Pentru că este prezenţă mică la vot! Cei care se ocupă de astfel de fraudări doresc ca să echilibreze numărul de votanţi pentru cine trebuie. Dacă buletinele de vot nu au apărut până la această oră când se închid urnele în altă parte pe un plus, ele sunt furate. Sau prefectul este vinovat că nu a ştiut să le distribuie cum trebuie. Şi trebuie demis de urgenţă azi, dacă vrem să facem ordine în România. Dacă nu, mai bine plecăm acasă.”

 

UPDATE 3, ora 20.02: 

Este oficial! Biroul Electoral Județean a transmis că a suspendat votarea la secția 65 din cauza acestui incident. 

 

UPDATE 2, ora 19.48:

Fără precedent în Constanța! La secția de votare 65 din cadrul Scolii nr 37 din municipiul Constanța se pare că nu au fost respectate procedurile.
 


În acest moment s-au suplimentat, cu proces verbal, cu 200 de buletine de vot pentru primar, întrucât lipsesc 700, pentru ca procesul electoral să nu se oprească.
 
Nu se știe dacă vor fi validate. Este considerat cel mai grav incident pe ziua aceasta în Constanța.
 
Se pare că președintele secției de votare nu a numarat buletinele. Poliția face verificări în secția 65. 

Aura Iulia Otariuc, judecător locțiitor președinte BEJ a declarat că se va întrerupe procesul de vot la sectia 65, și nu se știe dacă se va mai relua,  pentru ca au disparut cele 700 de buletine de vot pentru primar. Otariuc spune că ei vor investiga situația, pentru că se pare că nu au numărat bine de aseara. Poliția se va ocupa de acest caz pentru că nu este de competența BEJ. 

 

UPDATE 1, ora 19.30:

Reprezentantul BEM, Enache Chirachica, a delarat faptul că în aceste momente s-a reluat votul la această secție de votare. Mai mult decât atât aceasta a precizat faptul că problema de fapt vine de dimineață când nu au fost numărate bine buletinele de vot, astfel, înregistrându-se această eroare. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii