Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii de la Năvodari dau de lucru magistraţilor Prima contestaţie la Judecătoria Constanţa legată de candidaturi

ro

29 Apr, 2016 00:00 3802 Marime text


Pe portalul Judecătoriei Constanţa a fost postată prima contestaţie ce vizează alegerile locale din 5 iunie. Concret, membri PNL contestă lista de candidaţi pentru Consiliul Local Orăşenesc Năvodari depusă de liberali.
 
Pe 27 aprilie, pe rolul Secţiei Civile a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu nr. 9952/212/2016, ce are ca obiect „contestaţie la legea electorală, contestaţie împotriva listei de candidaţi pentru funcţii de consilieri în cadrul Consiliului Local Năvodari”. Petenţi sunt opt liberali năvodăreni: Adrian Doru Sponte, Adrian Costin Ilinca, Aristide Mihai Pacea, Adrian Tudora, Ion Posa, Marian Bujor, Dorina Marin şi Florea Pisla.
 
Unul dintre petenţi, Adrian Sponte, susţine că demersul în instanţă ar fi survenit după ce, iniţial, s-ar fi adresat forurilor competente să intervină din cadrul PNL Constanţa. „Noi am contestat faptul că nu a fost respectat Statutul PNL, au fost încălcate prevederi ale Regulamentului de organizare la nivelul filialei locale şi al celei judeţene ale PNL, precum şi Hotărârea nr. 2 a Consiliului Naţional al PNL din 31 ianuarie 2016, capitolul IV, punctul 7. În Comitetul de Coordonare Local, lista de consilieri trebuia supusă la vot secret, dar acest comitet nu s-a întrunit. Lista PNL pentru CL Năvodari este asumată de Marilena Dragnea, candidat la funcţia de primar al oraşului, care a nesocotit prevederile statutare, drept pentru care am cerut instanţei să ia act de acest lucru. Înainte de a ne adresa instanţei, ne-am adresat Biroului Politic Judeţean, Comitetului Judeţean Executiv şi Comisiei de Arbitraj Judeţean, însă nu am primit niciun răspuns“, ne-a declarat Adrian Sponte (fost membru PDL), unul dintre contestatari.

„Este dreptul lor de a contesta“

Contactat telefonic, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, nu s-a arătat afectat de gestul liberalilor de la Năvodari. „Nu ştiu prea multe amănunte despre acea şedinţă în care s-a stabilit lista pentru Consiliul Local Orăşenesc Năvodari, pentru că nu am participat. Ştiu că şi-au exprimat nemulţumirea nişte colegi care nu se regăsesc pe lista PNL pentru CL Năvodari şi niciunul nu şi-a depus dosarul. Este dreptul lor de a contesta, însă nu au ce contesta. Demersul lor nu pune în pericol lista PNL pentru CL Năvodari“, ne-a asigurat liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

„Actele sunt întocmite legal şi statutar“

Indicată drept persoana care ar fi decis forma finală a listei candidaţilor PNL pentru CL Năvodari, candidata liberală la funcţia de primar al oraşului, Marilena Dragnea, infirmă acuzaţiile.
 

„Este dreptul fiecăruia să conteste. Actele sunt întocmite legal, statutar, şi de aceea au fost aprobate de Biroul Electoral Orăşenesc Năvodari. Adevărul este că domnul Sponte nu s-a integrat şi nici nu şi-a depus candidatura. Dacă voia să respecte Statutul PNL, trebuia să aştepte până primea răspunsurile la demersurile făcute către structurile noastre de partid. Comisia are un termen, iar lucrurile nu se fac de pe o zi pe alta. Demersul în instanţă nu va afecta prezenţa noastră în competiţia electorală pentru câştigarea mandatelor de consilieri locali în CL Năvodari“, a concluzionat Marilena Dragnea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii