Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

hotnews.ro Ce spun afișele candidaților la Primăria Constanța. Indiferent de partid, toate sunt pe fond albastru, zâmbete false, lozinci bune pentru cluburi de noapte

ro

20 May, 2016 16:13 2228 Marime text
Afișele candidaților din Constanța au o particularitate: toate sunt pe fond albastru astfel încât identitatea partidelor se pierde de parcă toți sunt de la același partid. Dar cum arată candidații și ce transmit? Isabela Dan, freelancer în domeniul artelor vizuale, a analizat pentru Hotnews.ro afișele și sloganurile electorale ale următorilor candidați înscriși în cursă electorală pentru Primăria Constanța: Decebal Făgădău (PSD), Vergil Chitac (PNL), Claudiu Iorga Palaz (PMP), Christian Gigi Chiru (ALDE), Ionuț Budi (independent). 
  
 Isabela Dan a absolvit un master în specializarea grafica&publicitate și reclamă și a acumulat experiență în branding, naming și web design.La o prima vedere a materialelor, specialistul în grafica & publicitate a explicat faptul că în toate materialele electorale transpare lipsă unui plan de marketing și a unui manual de brand sau cel puțin a respectării unor reguli de folosire ale acestuia și își argumentează opinia astfel: "Spun asta pentru că, spre exemplu, în nici un manual de identitate vizuală nu poate fi permis că unui logo să i se aplice efect de blurare (efect încețoșat) sau orice distorsiune de orice fel așa cum se întâmplă, spre exemplu, în materialul candidatului PMP, unde logo-ul este folosit, în fundal, cu acest tip de efect și mai mult decât atât, parțial acoperit și chiar tăiat/secționat/ieșit din imagine. Specialiștii dezvoltă această analiză de marketing și manual vizual în care apar criteriile după care pot fi generate optim și eficient toate materialele grafice care doresc a emite valorile și strategia pe care un brand le are. Astfel, materialele de aici par a fi făcute "pe genunchi" și fără o strategie de marketing". 

Articolul integral pe www.hotnews.ro
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii