Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerile locale, în cifre. Constanţa nu stă prea bine la capitolul experţi electorali

ro

06 May, 2016 00:00 1468 Marime text


Prefectul Constanţei, Adrian Nicolaescu, a intrat, ieri, în legătură directă cu ministrul de Interne, Petre Tobă, printr-o videoconferinţă organizată pe tema apropiatelor alegeri locale. Alături de el au fost şi reprezentanţii structurilor judeţene electorale şi şefii structurilor care vor asigura ordinea şi liniştea publică în perioada electorală.

Alegerile, în cifre

Potrivit lui Tobă, pentru alegerile locale care vor avea loc în luna iunie a fost alocată suma de 350.663.000 de lei, de la bugetul de stat. De asemenea, 93.000 de ştampile cu ştanţa „Votat” vor fi pregătite în perioada următoare. 55.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor fi angrenaţi în acest proces electoral, iar 30.000 dintre aceştia vor activa în secţiile de votare şi în structurile electorale.
 
Şeful STS a declarat, de asemenea, că pentru procesul electoral au fost instruite 33.370 de persoane, iar 32.000 dintre acestea au fost reţinute pentru a participa la procesul de votare. Toate secţiile de vot din România vor avea mijloace electronice de votare. De anul acesta, prezenţa la vot va fi monitorizată public, online. Nu vor mai exista celebrele comunicări din trei în trei ore de la Biroul Electoral Central. Pe 22 mai este programată prima testare a sistemului electronic de vot.
 
Potrivit prefectului Adrian Nicolaescu, la nivelul judeţului Constanţa sunt 554 de secţii de votare. Acesta a precizat că a fost comandat necesarul de hârtie pentru buletinele de votare. Cele 44 de tone de hârtie se vor transforma în 2.100.000 de buletine de vot la nivel judeţean. Luni se va încheia contractul cu firma care va tipări buletinele de vot.
 
„La Constanţa nu sunt probleme, sunt câteva UAT-uri în judeţ în care se înregistrează un deficit de experţi electorali, dar căutăm soluţii pentru a acoperi deficitul, întrucât la nivel judeţean avem acoperit numărul de experţi”, i-a transmis prefectul Constanţei, Adrian Nicolaescu, ministrului Petre Tobă, în cadrul videoconferinţei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii