Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Zilele de naştere sunt încărcate cu memoriile de ieri, cu bucuriile de azi şi cu visele de mâine“ Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, la ceas aniversar (galerie foto)

ro

04 Apr, 2015 00:00 2852 Marime text


Şeful administraţiei locale de la Peştera, Valentin Vrabie, îşi serbează, astăzi, ziua de naştere. Sărbătoritul împlineşte 49 de ani.

Şi această zi îl găseşte pe primarul de la Peştera în mijlocul problemelor locuitorilor săi, aşa cum s-a întâmplat în ultimii şase ani, de când se află la cârma destinelor comunei. Implicat în viaţa comunităţii unde s-a născut, el a început să se facă remarcat în administraţia publică locală încă din anul 2004, când a devenit viceprimar. Ulterior, a fost ales primar în anul 2008, cu o majoritate covârşitoare: 93% dintre alegători i-au acordat votul de încredere. În primii patru ani ai mandatului de primar, comuna şi-a schimbat complet aspectul, astfel că şi la următoarele alegeri, din vara anului 2012, când a ales să candideze independent, localnicii au fost din nou alături de el, încredinţându-i votul în proporţie de 95%.
 
Pentru a-i arăta încă o dată că sunt alături de el, primarul comunei Peştera a primit, ieri, vizita elevilor din comuna Peştera, care au dorit să fie primii ce îi urează „La mulţi ani!“, întorcându-se astfel cu recunoştinţă către cel care, în tot ceea ce întreprinde, îi pune pe cei tineri pe primul loc. „Astăzi, pentru o clipă, am vrut să opresc timpul în loc... Pentru a trăi cât mai mult bucuria imensă de care am avut parte. Copiii din comună, însoţiţi de câţiva dascăli, au venit să-mi ureze anticipat «La mulţi ani!». O surpriză care face cât toate darurile din lume şi care m-a lăsat cu lacrimi în ochi! Sinceritatea urărilor, zâmbetele senine, fericirea şi încrederea de pe chipurile lor încununează în aceste momente speciale răsplata pentru eforturile mele din aceşti ani. Vă mulţumesc din suflet şi sunt mândru de voi!“, a declarat primarul Valentin Vrabie, după vizita primită. De la directorul şcolii până la colegii din primărie, cu toţii au sărbătorit ziua de naştere a prietenului, omului, a primarului Valentin Vrabie.

Sărbătoritul zilei a renunţat, în 2012, la calitatea de membru al PSD, fiind total nemulţumit de politica partidului. Mai mult, de atunci, el militează pentru o depolitizarea instituţiilor publice. Trebuie precizat că, anul trecut, cei mai mulţi consilieri locali ai comunei Peştera, care erau până atunci membri PSD, şi-au dat demisia, arătând astfel că sunt alături de primarul comunei.
Valentin Vrabie este cunoscut printre colegii primari şi pentru realizările sale, pentru refuzul de a face compromisuri şi pentru curajul de a implementa proiecte locale fără sprijin bănesc de la Consiliul Judeţean, Guvern sau Uniunea Europeană. A atras investiţii de milioane de euro, a transformat radical faţa localităţii, obiectivul său fiind acela de a face din Peştera o adevărată comună europeană, independentă financiar.
Fără a avea sprijin extern, primarul Valentin Vrabie a renovat două biserici, a construit o geamie, a pietruit drumurile în satele Ivrinezu şi Izvorul Mare, a reabilitat dispensarul, Primăria şi casa parohială din Peştera, a racordat comuna la fibră optică, a ridicat cea mai modernă şcoală din judeţ şi a iniţiat un proiect unic la nivelul judeţului privind construirea de cişmele, reţeaua hidrografică a comunei fiind foarte bogată. A reuşit să readucă la normal faţa comunei după inundaţiile din vara lui 2013, când pagubele produse de viitură s-au ridicat la peste 1 milion de euro. Suma este una imensă pentru o comună, dar, econom din fire, primarul a reuşit să reducă unele cheltuieli şi a repus pe picioare aspectul localităţii, după acest episod trist. Însă primarul constănţean este vestit în toată ţara pentru petrecerile date an de an de Ziua Comunei Peştera, intitulată „Sărbătoarea florii de salcâm“, ce se sărbătoreşte luna mai.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florina 04 Apr, 2015 06:19 La mulți ani!