Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul de Luxemburg va impulsiona investitorii sa vina la Constanta

ro

16 Apr, 2003 00:00 718 Marime text

"Climatul si talentul locuitorilor par argumente pentru a facilita afacerile"

Jean Claude Juncker a pledat pentru accelerarea procesului de integrare a Romaniei in UE, astfel incat negocierile sa se incheie la sfarsitul lui 2004, ceea ce ar permite semnarea tratatului de aderare la UE in primul trimestru al lui 2005

Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Claude Juncker, a efectuat, ieri, o vizita in judetul Constanta. Premierul luxemburghez a avut o intrevedere cu oficialitatile judetului si municipiului Constanta, la sediul Prefecturii. Primele declaratii ale oficialului dupa intrevedere aminteau ca Europa are nevoie de "o solidaritate permanenta de cele doua parti ale Atlanticului" si a sustinut ideea "intrepatrunderii fertile" intre ambitiile UE si ambitiile proprii aliantei atlantice. Jean Claude Juncker a spus ca UE de maine va trebui "sa se doteze cu o politica externa si de securitate comuna, adevarata, sa aiba grija de apararea ei, respectiv sa isi intareasca si mai mult identitatea europeana de aparare".Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Claude Juncker, a pledat la Constanta pentru accelerarea procesului de integrare a Romaniei in UE, astfel incat negocierile sa se incheie la sfarsitul lui 2004, ceea ce ar permite semnarea tratatului de aderare la UE in primul trimestru al lui 2005. El s-a aratat convins ca Romania va reusi rapid sa faca ceea ce este necesar pentru realizarea acestui deziderat, deoarece, in opinia sa, daca negocierile de aderare nu se incheie la sfarsitul lui 2004, exista riscul sa nu se poata "ajunge in portul potrivit in 2007". Un astfel de calendar ar face ca lansarea procesului de extindere a UE cu cele 12 tari candidate, inceput sub presedintia Luxemburgului, sa se incheie tot sub presedintia luxemburgheza, prin semnarea tratatului dintre Romania si UE. Jean Claude Juncker a asigurat ca guvernul sau "va face toate demersurile necesare pentru implinirea perspectivei aderarii Romaniei la UE", intrucat Romania, devenind membra a Uniunii, o va face "sa fie mai completa si mai bogata". El considera ca fara aceasta "regasire" Europa ramane incompleta. Jean Claude Juncker a precizat ca este bucuros ca reuseste "sa viziteze Constanta pentru prima data, dupa o intarziere de neiertat, insa de cand guvernul din tara dumneavoastra impartaseste ambitii europene, am inceput sa dezvolt un interes deosebit. Sunt bucuros ca Romania a devenit membra a NATO si, pe viitor, a Uniunii Europene. Am vrut sa cunosc Constanta pentru ca deseori avem tendinta sa asimilam tara cu capitala. Am vrut sa vad ce este Romania dincolo de Bucuresti. Judetul dumneavoastra are perspective deosebite si voi impulsiona investitorii luxemburghezi si europeni sa vina sa investeasca in Constanta, deoarece climatul si talentul locuitorilor judetului par argumente pentru a facilita astfel de afaceri".

Premierul s-a intalnit cu copiii cu HIV de la Kogalniceanu

Premierul luxemburghez, insotit de o delegatie de ministri ai cabinetului sau, de ambasadorul Luxemburgului la Bucuresti - Fernand Kartheiser, si oficialitatile judetene au facut o escala in Portul Constanta si au luat pranzul la Cazino. Delegatia luxemburgheza, insotita de ministrul pentru Secretariatul Guvernului, Serban Mihailescu, si prefectul judetului, Gheorghe Martin, s-a deplasat in comuna Mihail Kogalniceanu, unde de un an de zile functioneaza Casa Luxemburg pentru copii bolnavi de SIDA. Acest centru de tip familial este finantat de guvernul luxemburghez, prin fundatia "Ajutor pentru Romania", si adaposteste zece copii infectati cu virusul HIV. Doctor Rodica Matusa, sufletul acestui centru, a multumit premierului Juncker pentru sprijinul acordat. La finalul vizitei, oficialul a multumit copiilor pentru primire si a precizat ca "aceasta ultima jumatate de ora a vizitei sale in Romania a fost si cea mai fericita".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii