Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul s-a angajat in procesul de dezvoltare a sistemelor educationale

ro

25 Jul, 2003 00:00 658 Marime text

Al 49-lea Congres al Uniunii Internationale a Educatorilor Social-Democrati

Gazdele forumului sunt reprezentantii PSD si PD * Prezent la lucrarile congresului, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Alexandru Athanasiu, a afirmat ca, in acest moment, invatamantul din Romania prezinta destul de multe aspecte negative, care au putut fi observate la examenul de bacalaureat

La Costinesti are loc, in aceste zile, al 49-lea Congres al Uniunii Internationale a Educatorilor Social-Democrati (ISDUE), gazde fiind Partidul Social Democrat si Partidul Democrat. Tema principala a forumului din acest an, care se desfasoara in perioada 23-26 iulie, este "Integrarea europeana si globalizarea: Inovare pentru calitate in educatie si democratie". La congres participa delegati din 12 tari, precum Austria, Belgia, Finlanda, Italia sau Marea Britanie, iar lucrarile sunt conduse de Marcella Binchi, presedinte al ISDUE. In ceea ce priveste ISDUE, aceasta reprezinta asociatia internationala a educatiei, afiliata Internationalei Socialiste, care urmareste imbunatatirea standardelor de educatie promovate in conformitate cu doctrina social-democrata. Obiectivele ISDUE vizeaza coordonarea eforturilor organizatiilor membre pentru a utiliza predarea ca instrument pentru promovarea dreptatii sociale, respectarea drepturilor omului, educatia pentru pace si intelegere, dezvoltarea personalitatii umane libere si accesul la educatie si formare profesionala permanenta.

Imbunatatirea calitatii invatamantului

In prezenta delegatilor straini, dar si a ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Alexandru Athanasiu, a reprezentantului Guvernului in teritoriu, Gheorghe Martin, si a presedintelui Organizatiei judetene a PSD, Petre Stanca, prima zi a dezbaterilor congresului a inceput prin citirea mesajului primului-ministru Adrian Nastase, care precizeaza ca "ISDUE, ca membru afiliat al Internationalei Socialiste, este un promotor al politicilor educationale de orientare social-democrata, un veritabil formator al spiritului si constiintei stangii moderne". De asemenea, prin mesajul trimis participantilor la congres, premierul Nastase mentioneaza ca "Guvernul Romaniei s-a angajat in procesul de dezvoltare a sistemelor educationale in conformitate cu obiectivele si planul de lucru aprobate de Consiliul European de la Barcelona". In ceea ce priveste decizia reprezentantilor ISDUE de a organiza forumul la Costinesti, ministrul Athanasiu a declarat ca acest lucru inseamna "recunoasterea ca Partidul Social Democrat este un membru apropiat si recunoscut al Internationalei Socialiste". In plus, pentru integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, Athanasiu a afirmat ca cel mai important obiectiv al ministerului pe care il conduce este acela al imbunatatirii calitatii invatamantului. "Acest obiectiv va putea fi indeplinit prin asigurarea unui nivel mediu de cunostinte pentru fiecare ciclu de invatamant, iar invatamantul sa fie unul deschis, care sa fie apreciat dupa calitatea rezultatelor elevilor sai", a mentionat ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.In finalul dezbaterilor de ieri, Athanasiu a recunoscut faptul ca, in acest moment, invatamantul din Romania prezinta destul de multe aspecte negative, care au putut fi observate la examenul de bacalaureat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii