Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conditii optime de studiu pentru elevii din Garliciu

ro

18 Sep, 2003 00:00 832 Marime text

Pentru deschiderea noului an scolar, cele doua corpuri ale scolii generale din comuna au fost renovate si au parametrii corespunzatori pentru a-i primi pe cei 150 de elevi * "La primul corp al unitatii de invatamant au fost efectuate reparatii capitale, incepand cu vopsirea tablei de pe acoperis si terminand cu renovarea peretilor si a tavanelor. De asemenea, institutia in care invata elevii claselor I-IV beneficiaza de energie electrica, iar gardul care imprejmuieste curtea scolii a fost si el refacut", a declarat primarul localitatii, Constantin Cimpoiasu

Cele doua corpuri ale Scolii generale din comuna Garliciu au fost renovate, in aceasta vara, si au parametrii corespunzatori pentru a primi elevii. Aceasta este afirmatia primarului localitatii, Constantin Cimpoiasu, care a precizat, ieri, ca la primul corp al unitatii de invatamant au fost efectuate reparatii capitale, "incepand cu vopsirea tablei de pe acoperis si terminand cu renovarea peretilor si a tavanelor. De asemenea, institutia in care invata elevii claselor I-IV beneficiaza de energie electrica, iar gardul care imprejmuieste curtea scolii a fost si el refacut". In ceea ce priveste cel de-al doilea corp, denumit de localnici "scoala de jos", acesta a fost refacut partial, in acest moment muncitorii lucrand la renovarea exterioara a cladirii. "Din pacate, am intarziat lucrarile de renovare ale corpului scolii cu clasele V-VIII din cauza lipsei banilor, dar am asigurat strictul necesar. Un alt motiv pentru care nu am efectuat o renovare generala a cladirii a fost acela ca planuim ca, in vara urmatoare, sa realizam o reamenajare capitala a acesteia, pentru ca cei aproximativ 150 de elevi ai comunei sa beneficieze de cele mai bune conditii de studiu", a afirmat primarul comunei Garliciu. Totodata, el a subliniat faptul ca, desi localitatea este departe de municipiul Constanta, programul guvernamental "Laptele si cornul" se desfasoara in conditii normale, micutii beneficiind de aceste produse zilnic, scoala fiind dotata cu frigider.

Sprijinul de la stat este binevenit

Un alta problema stringenta a locuitorilor comunei o reprezinta acordarea sumei de doua milioane lei la hectar, sprijin din partea statului pentru cei care detin suprafete de teren arabil de pana la cinci hectare inclusiv. In acest sens, primarul Cimpoiasu a mentionat ca, pana la aceasta data, peste 500 de cetateni au depus cereri la primarie pentru a primi acest sprijin, iar oamenii asteapta acum prima transa a banilor pentru a-si procura samanta de grau. "Cei care au depus cererile la primarie vor sa primeasca banii pentru a-si cumpara samanta de grau, pentru a nu se confrunta cu problemele de anul trecut, cand nu au avut recolta din cauza inghetului", a adaugat primarul din Garliciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii