Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Eroilor la Cumpăna. Coroane şi slujbă de parastas Mariana Gâju - „Avem o datorie sacră să-i învăţăm pe copii să-şi respecte eroii“

ro

25 May, 2017 00:00 2821 Marime text
Astăzi, de Ziua Eroilor, autorităţile locale din comuna Cumpăna vor depune coroane şi flori la monumentele din localitate, cinstind memoria celor care şi-au dat viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial. Înălţarea Domnului sau Ziua Eroilor este un prilej de pomenire a eroilor neamului românesc şi de cinstire a celor care au luptat pe front şi trăiesc şi azi să împărtăşească ororile văzute.
 
De Ziua Eroilor, la Cumpăna sunt cinstiţi cei care şi-au dat viaţa pentru ţară, iar faptele lor sunt evocate aici an de an. La Cumpăna a devenit o tradiţie ca, în această zi, să fie organizată ceremonia depunerii de coroane la Monumentul Eroilor din faţa Casei de Cultură a comunei. An de an, aici se adună locuitorii comunei, cu mic, cu mare, pentru a participa la cinstirea memoriei celor care şi-au dat viaţa pentru ţară.
 
Ca în fiecare an, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, va evoca, azi, faptele de vitejie ale ostaşilor români şi importanţa jertfei lor. La cei 100 de ani, veteranul Ion Ceapă va primi flori, în semn de recunoştinţă pentru curajul său. De asemenea, pentru eroismul său va fi răsplătit cu flori şi veteranul Gheorghe Crăciun, de peste 96 de ani.
 
„25 mai este ziua sfântă a Înălţării sau Ziua Eroilor neamului românesc. La Cumpăna, a devenit o tradiţie ca întreaga comunitate să depună coroane de flori la cele două monumente din localitate. De Ziua Eroilor se ţin slujbe de către cele două parohii din localitate. În parteneriat cu bisericile, Consiliul Local va face un parastas în memoria eroilor.
 
În fiecare an, copiii din localitate vin să depună flori la cele două monumente, în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru pace. Avem o datorie sacră să-i învăţăm pe copii să-şi respecte eroii. Este datoria administraţiei locale, a unităţilor şcolare din Cumpăna să-i învăţăm pe copii să-şi respecte eroii. Dorim să păstrăm această tradiţie an de an, pentru că de noi depinde dacă avem copii care ştiu să-şi iubească şi să-şi respecte eroii“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 
„Pentru mine, cei doi veterani sunt un exemplu viu pentru ceea ce înseamnă om gospodar, om sănătos la minte, care nu s-a lăsat pradă bolilor şi necazurilor. Ei ne dau lecţii“, a adăugat primarul comunei Cumpăna.
 
Toţi cei prezenţi la eveniment vor ţine un moment de reculegere în memoria celor care şi-au dat viaţa, de-a lungul istoriei, pentru România. La finalul ceremoniei, vor avea loc depuneri de coroane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii