Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virginia Uzun trage de timp Comisia de verificare a activităţii SPIT îşi prelungeşte activitatea cu 30 de zile

ro

05 Apr, 2017 00:00 3760 Marime text
Comisia de verificare a activităţii Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT), din care fac parte consilierii locali Cristina Văsii (PNL), Mircea Dobre (PSD) şi Secil Cantaragiu (PMP), a decis, ieri, să-şi prelungească activitatea cu 30 de zile. Motivul este unul cât de poate de justificat: conducerea SPIT trage de timp şi refuză să pună la dispoziţia acestei comisii documentele solicitate, pe motiv de blocare a activităţii, susţin reprezentanţii Comisiei de verificare a activităţii SPIT.
 
Deşi au trecut două săptămâni de când i-au fost solicitate o serie de documente privind controalele Curţii de Conturi, achiziţiile publice, contractele juridice şi lista de furnizori din ultimul an, conducerea SPIT a ignorat să răspundă în termen. Motiv pentru care membrii comisiei i-au mai acordat câteva zile în acest scop.
 
Pentru că este evident că şefa SPIT trage de timp, astfel încât perioada de acţiune a celor care îi verifică activitatea, cu mandat al Consiliului Local, să expire, cei trei aleşi locali au decis să-şi prelungească activitatea cu 30 de zile sau cât va fi nevoie, până la o verificare amănunţită a tuturor documentelor solicitate.
 
Conducerea SPIT, care se plânge că acest for de verificare îi blochează activitatea, are termen până la sfârşitul săptămânii pentru a prezenta comisiei actele. „Am fost trimişi să consultăm achiziţiile făcute de instituţie direct pe e-licitatie.ro. Au spus că le blocăm activitatea şi nu au timp să ne pună la dispoziţie lista de achiziţii“, ne-a explicat un membru al Comisiei de verificare a activităţii SPIT.
 
În orice caz, această comisie va avea rezultate, susţin consilierii locali. „În privinţa sediului închiriat de pe bulevardul Tomis, personal, vom propune să se găsească o altă soluţie, odată cu expirarea contractului de un an. În ceea ce priveşte sediul de pe Sulmona, la fel, această chestiune trebuie reglementată. Primarul Decebal Făgădău a spus că acea zonă va deveni pietonală. Pe de altă parte, nu se justifică plata unei chirii atât de mari, în condiţiile în care în acel sediu nu activează decât 40 de angajaţi“, susţine unul dintre membrii comisiei.
 
Aşa cum arătam în ediţiile trecute, conform contractului de locaţiune încheiat între SPIT şi SC Follow Me SRL (proprietarul clădirii de pe Sulmona nr. 22), Serviciul Public de Impozite şi Taxe achită 15 euro/mp/lună fără TVA, adică nu mai puţin de 22.500 de euro/lună fără TVA, respectiv 26.775 de euro inclusiv TVA.

Urmează raportul şi propuneri către CLM

După sărbătorile pascale, Comisia de verificare a activităţii SPIT va prezenta atât public, cât şi în cadrul Consiliul Local Municipal rapoarte individuale, dar şi unul comun, cu propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii Serviciului Public de Taxe şi Impozite. Un alt aspect pe care comisia vrea să-l reglementeze este modul în care directorul executiv al SPIT ocupă această funcţie, dar şi ajustarea atribuţiilor acesteia.
 
Vom reveni.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii