Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul leagăn al Satului Pescăresc La Tuzla se caută soluţii pentru construirea unei creşe şi a unui centru medical

ro

24 Mar, 2015 00:00 2626 Marime text
Primarul comunei Tuzla, Florin Constantin Micu, are planuri mari pentru anul acesta. Încă mai pune lucrurile cap la cap şi ban pe ban pentru a vedea care sunt proiectele care se vor transpune de pe hârtie în realitate.

Primul proiect în care îşi va canaliza toate energia vizează amenajarea unui centru medical pentru locuitorii comunei. Investiţia urmează a fi realizată în sediul fostei Primării a comunei Tuzla. „Am depus proiectul, aşteptăm să primim veşti bune. Înfiinţarea unui astfel de centru medical a fost o promisiune pe care le-am făcut-o locuitorilor şi de care am promis că mă voi ocupa personal să fie realizată“, a declarat primarul Constantin Micu. Iar proiectele sale ambiţioase nu se opresc aici.

De câţiva ani, primarul caută soluţii pentru construirea unei creşe, instituţie a cărei necesitate creşte constant. Primarul intenţiona să amplaseze aceste obiective pe terenul şcolii vechi. „Pentru creşă nu am identificat un program european, de aceea cred că o vom construi cu fonduri proprii“, ne-a declarat primarul Constantin Micu.
În altă ordine de idei, gospodarul-şef de la Tuzla a declarat că doar un aviz mai lipseşte pentru ca cel mai mare proiect al localităţii să se alinieze la start. „Vreo doi ani, proiectul Satului Pescăresc ne-a dat mari bătăi de cap, dar am reuşit să semnăm contractul de finanţare pentru proiect.

Ne mai lipseşte doar un aviz, de la Mediu, dar trebui să iasă în scurt timp, iar apoi putem să ne apucăm de treabă“, a mărturisit primarul Constantin Micu. „Valoarea lucrării este de 9.600.000 de lei şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale“, a adăugat şeful administraţiei locale de la Tuzla. Conform planului, pe această suprafaţă vor fi amenajate spaţii comerciale, restaurante şi spaţii de odihnă. O parte dintre căsuţe vor fi construite pe apă, iar după ce proiectul va fi finalizat, Satul Pescăresc va fi populat cu zece familii de pescari autentici din Delta Dunării. Căsuţele pentru pescari vor fi amenajate pe apă, dar avem în vedere şi construirea câtorva puncte de cazare şi locuri de parcare“, a explicat şeful administraţiei publice locale de la Tuzla, Constantin Micu.

Nu în ultimul rând, primarul a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că speră ca vremea să se îmbunătăţească în cel mai scurt timp pentru a putea continua amplele lucrări începute: cele de asfaltare şi cele de refacere a trotuarelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii