Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viereanu - „Strutinski ar trebui să-şi schimbe avocatul. A fost păcălit"

ro

30 Sep, 2011 01:00 2363 Marime text
sinteza_viereanu2.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz a formulat o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva primarului municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, motivul fiind cedarea, prin contract de cesiune, a unei creanţe pe care Primăria Mangalia o deţinea asupra creditoarei SC Anca Irina SA, în valoare de 395.259 lei, fără a avea acordul Consiliului Local, către Sorin-Gabriel Strutinsky.

Nicolae Viereanu, administrator special al SC Anca Irina SA a vorbit la Interviu Online despre încercarea omului de afaceri Sorin Strutinsky de a pune mâna pe patrimoniul societăţii.

Viereanu despre Primăria Mangalia: „Primăria a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă în 27 septembrie 2010. Între timp, am depus şi eu cerere de intrare în insolvenţă şi am numit eu lichidatorul.Am încercat să vorbesc cu primarul despre problema creanţei, însă, după cum bine ştiţi, la primar nu se poate intra. Îi recomand lui Tusac să fie mai receptiv cu cei care l-au votat, să deschidă uşa de pe Primărie şi să facă ceva şi pentru Mangalia".

Viereanu despre Sorin Strutinski: „Anul trecut s-a încercat o majorare de capital cu 670.000 lei, dar acţionarul minoritar, MDRT, nu a fost de acord. După ce am luat la cunoştinţă faptul că Primăria intenţionează să-i cedeze creanţa lui Strutinski, în urmă cu doua luni, am încercat să discut cu Primăria. Am discutat cu juristul şi cu directorul economic al Primăriei Mangalia. Mi-au spus că nu ştiu, deşi se află semnăturile lor pe actul de cesiune. Am vrut să plătesc integral creanţa, dar m-au trimis la domnul Strutinski. Nu l-am căutat pe Strutinski, nici nu-l cunosc. Am aflat de la lichidator că respectiva creanţă a fost cesionată unei persoane fizice. Legea spune că cesiunea devine legală atunci când este anunţat şi creditorul. Contractul de cesiune nu este autentificat notarial, cum cere legea. Eu am contestat contractul, dar am renunţat la proces. Din păcate pentru Primăria Mangalia, nu a introdus nicio clauză de reziliere a contractului de cesiune în cazul în care Strutinski nu plăteşte. Săptămâna trecută nu era achitată creanţa, deşi au trecut 60 de zile, dar în ritmul acesta poate să mai tergiverseze încă 5 ani plata creanţei. În privinţa creanţei de 80 de miliarde de lei, Strutinski ar trebui să-şi schimbe avocatul. A fost păcălit".

Interviul integral îl puteţi citi aici: //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/interviu-online/interviu-online-cu-nicolae-viereanu-tema-este-ce-n-au-reusit-consilierii-il-va-face-anca-irina-pe-tusac-21622.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii