Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceprimarul Decebal Făgădău dă explicaţii Crăciun fără pachete cu alimente de la Primărie?!

ro

01 Dec, 2015 00:00 2869 Marime text
Veste proastă pentru beneficiarii pachetelor cu alimente oferite de administraţia publică locală din Constanţa. Din cauza majorării preţurilor la produse, este posibil ca, în prag de sărbători, ei să nu primească aceste pachete.
 
În luna noiembrie, Primăria Constanţa a făcut o reofertare a agenţilor economici care pot furniza alimentele incluse în pachetele care se distribuie celor 54.000 de pensionari cu venituri mai mici de 1.000 de lei, persoanelor peste 60 de ani fără venituri, oamenilor cu handicap sau care primesc venitul minim garantat. Din păcate, rezultatele nu au fost favorabile şi, pentru luna noiembrie, beneficiarii nu au primit pachetele cu alimente.
 
„Avem un acord-cadru pe categorii de alimente încheiat cu 5-6 firme pe fiecare produs în parte. Ele trebuie să vină de la ofertă la ofertă, actualizând preţul în funcţie de realităţile pieţei şi de indicele de inflaţie. În luna noiembrie, la reofertare, în afară de făină, toţi au venit cu preţ mai mare decât preţul de referinţă şi au fost descalificaţi”, a explicat Făgădău.
 
Din păcate, situaţia s-ar putea repeta şi în această lună.
„În luna decembrie, facem o reofertare şi, dacă se vor încadra în condiţiile contractuale, vom da pachetele dublu, şi pentru luna precedentă, în care nu s-au distribuit. În caz contrar, alte posibilităţi legale nu există. Vom lua banii şi-i vom reporta pentru anul viitor”, a afirmat primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Menţionăm că o situaţie similară cu cea de acum a mai fost în luna aprilie a acestui an, exact înainte de sărbătorile pascale, când beneficiarii nu au primit pachetele cu alimente. Rămâne de văzut dacă situaţia se va repeta şi înainte de Crăciun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii