Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce lucrări vor fi executate Cinci străzi din cartierul Compozitorilor vor fi reabilitate

ro

05 Sep, 2013 00:00 3201 Marime text
Locuitorii din cartierul constănţean Compozitorilor vor scăpa, curând, de gropi, noroaie, pietre şi cratere. Primăria municipiului Constanţa a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Amenajare carosabil şi trotuare pe străzile Eduard Caudela, Titus Cergău, Raspodiei, Sergiu Celibadache, Haraclea Darcle”.
 
Strada Eduard Caudela are o lungime de 960 metri, o lăţime de 7 metri şi o suprafaţă carosabilă 6.720 mp. Strada Rapsodiei are o lungime de 910 metri, o lăţime de 7 metri şi o suprafaţă carosabilă de 6.370 mp. Lungimea străzii Heracleea Darciee este de 330 metri, lăţime de 7 şi o suprafaţă carosabilă de 2.310 mp. Strada Sergiu Ceiibidache are o lungime de 437 metri, o lăţime de 7 metri şi o suprafaţă carosabilă de 3.059. Lungimea străzii Titus Cergău este de 380 metri, lăţime de 7 metri şi o suprafaţă carosabilă de 2.660 mp. Aici vor fi executate lucrări de reparaţii şi ranforsare a străzilor pietruite, considerate străzi cu trafic trafic mediu şi uşor de categorie III şi IV. Pentru străzile pietruite se va verifica starea actuală a pietruirii, se va repara şi completa piatra spartă până la grosimea de max 30 cm. Pentru străzile cu pietruire degradată se va
executa o fundaţie nouă alcătuita dintr-un strat de nisip - 7cm, precum şi un strat piatră spartă de 30 cm.

După verificarea stratului de fundaţie se vor executa un strat de binder BADZS - 6 cm şi un strat de uzură BAl6 - 4 cm. De asemenea, se vor executa lucrări de reparaţii a străzilor cu covor asfaltic degradat. Pe sectoarele cu asfalt învechit şi degradat, se va freza stratul actual şi se va aşterne un strat de binder BAD25 - 5 cm şi un strat de uzură BAl6 - 4 cm. NU în ultimul rând, vor fi reparate trotuarele prin aplicarea unei îmbrăcăminţi asfaltice de până la 8 mm (BA8) sau înlocuirea îmbrăcăminţii asfaltice actuale cu pavele de beton autoblocante pe strat de poza de nisip de 10 cm. De asemenea se prevede înlocuirea sau ridicarea la cotă a bordurilor prefabricate din beton 20x25 existente, precum şi înlocuirea sau ridicarea la cotă a bordurilor prefabricate din beton 10x15 existente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii