Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune pentru tinerii din cartierul nou de locuinţe din Poarta Albă

ro

29 Sep, 2012 01:00 1806 Marime text
09PoartaAlba-VasileDelicoti.jpgExistă mari şanse ca lucrările de modernizare a cartierului de locuinţe din zona D a localităţii Poarta Albă să înceapă în acest an.

Potrivit primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, licitaţia privind realizarea sistemului de canalizare în zona D a comunei Poarta Albă s-a încheiat, iar la această dată se lucrează la realizarea proiectului tehnic. Delicoti speră ca în această toamnă sau cel târziu în primăvară să înceapă amenajarea sistemului de canalizare. Valoarea estimată a investiţiei este de 1.699.747,35 lei. Lucrările se vor derula pe o perioadă de şase luni de la data demarării lor, iar banii necesari vin de la Guvernul României care a alocat fonduri pentru acest obiectiv prin hotărârea numărul 577. Familiile sau persoanele singure care au luat decizia să-şi construiască o casă în cartierul nou de locuinţe din zona D a comunei au făcut o alegere bună. Să nu uităm că Primăria Poarta Albă a început în luna aprilie şi procedura de licitaţie publică pentru alimentarea cu apă a cartierului, urmând ca în zilele următoare să demareze lucrările. În cazul alimentării cu apă, valoarea investiţiei este de 1.100.000 cu tot cu TVA, iar banii provin tot de la Executivul României prin Hotărârea de Guvern numărul 577. Primarul a mai precizat că în privinţa alimentării cu apă lucrurile s-au mişcat destul de greu în ceea ce priveşte eliberarea avizului de mediu.

Toate cele 480 de loturi au beneficiari

În noul cartier au fost puse la dispoziţia tinerilor din localitate, dar şi a celor din judeţ, 480 de loturi de casă. Primarul Vasile Delicoti a anunţat că au fost atribuite toate aceste loturi. Mai mult, Primăria ar mai avea pe listele de aşteptare încă 500 de solicitanţi pentru loturi de casă pentru care, din păcate, la această dată, nu există soluţii.

Peste 90% dintre beneficiarii loturilor sunt din Poarta Albă, doar 30 de loturi fiind concesionate sau vândute constănţenilor din alte zone ale judeţului care, fie au locuit la Poarta Albă, fie au rude aici. Potrivit şefului autorităţii locale, majoritatea loturilor sunt în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, dar se regăsesc şi parcele de 450, respectiv 700 de metri pătraţi. Cei care au ales să cumpere loturile, achită pentru a intra în posesia terenurilor 48 de rate în cuantum estimativ de 200 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii