Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vârstnicii, în atenţia Comitetului Consultativ de Dialog Civic Decizii privind acreditarea ca îngrijitor la domiciliu

ro

30 May, 2017 00:00 2129 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a condus şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. În cadrul reuniunii, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au
oferit detalii privind serviciile de îngrijire destinate persoanelor vârstnice.

În acest sens, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa este instituţia care acordă asistenţă şi sprijin, consiliere socială şi psihologică, asigură servicii adecvate în vederea refacerii şi dezvoltării capacităţilor individuale şi familiale, pentru a depăşi situaţiile dificile în care se află persoanele vârstnice, prin acordarea de suport financiar, material şi juridic, în condiţiile legii.
 
Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică a prezentat câteva detalii referitoare la Campania privind prevenirea hipertensiunii arteriale (HTA), având ca slogan „Cunoaşte-ţi valorile presiunii arteriale!”. Scopul campaniei este promovarea practicilor comportamentale preventive în rândul populaţiei, respectiv măsurarea presiunii arteriale.

Tot în cadrul şedinţei, reprezentantul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa a precizat că în perioada 01.01.2017 - 15.05.2017 au fost emise un număr de 46 de decizii privind acreditarea ca îngrijitor la domiciliu pentru persoanele vârstnice, cu menţiunea că atestatul de îngrijitor se eliberează pentru o perioada de cel mult un an, urmând ca după verificările efectuate la domiciliile persoanelor vârstnice îngrijite, acestea să fie reînnoite, suspendate sau retrase.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii