Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde a dus „frica“ lui Mazăre A fost eliberat certificatul de urbanism pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa

ro

12 Nov, 2014 00:00 3261 Marime text
Primăria municipiului Constanţa a eliberat, pe data de 7 noiembrie, certificatul de urbanism pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, obiectiv transmis, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal, în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii. Certificatul este valabil până pe data de 7 noiembrie 2016. De altfel, potrivit unui amendament făcut de viceprimarul Decebal Făgădău la hotărârea CLM Constanţa luată pe 2 octombrie, dacă în termen de 24 de luni de la semnarea protocolului de preluare-primire a imobilului nu vor fi demarate lucrările de reabilitare şi restaurare, Cazinoul va reveni în administrarea municipalităţii constănţene.
Amintim că ruinarea treptată a Cazinoului din Constanţa s-a produs pe fondul dezinteresului autorităţilor, atât locale, cât şi centrale, dar şi că această clădire-simbol a Constanţei a reprezentat, în contextul campaniilor electorale din ultimii ani, un laitmotiv.

„Am stopat orice discuţie şi orice potenţial investitor privat“

La finalul şedinţei CLM Constanţa din data de 2 octombrie, primarul Radu Mazăre declara: „Dacă aş fi reparat Cazinoul cu bani de la Primărie şi aş fi băgat peste 10 milioane de euro în renovarea acestei clădiri, toţi cetăţenii oraşului şi ai României ar fi spus că sunt nebun, că în loc să construiesc case pentru 4.500 de oameni, cu banii ăştia reparam o clădire. Am încercat să fac ceva cu investitori privaţi, am fost şi în Elveţia, am avut nenumărate contacte şi cu chinezi, cu un fond de investiţii gestionat de nişte ruşi, dar m-am oprit. M-am oprit de frică, pentru că renovarea şi punerea pe roate a acestui Cazino ar fi însemnat o licitaţie. Ca atare, am stopat orice discuţie şi orice potenţial investitor privat şi nici nu mai plimb niciun investitor privat prin Constanţa până nu se schimbă situaţia în România“. Edilul-şef menţiona atunci că reabilitarea clădirii în stil Art Nouveau va ajunge la cel puţin 10 milioane de euro, în timp ce dotarea imobilului ar presupune încă 4-5 milioane de euro. „El (n.r. Cazinoul) va fi transferat (n.r. la Compania Naţională de Investiţii) pentru ca statul să bage bani în reabilitare, pentru că lui Mazăre îi e frică să discute cu investitori privaţi, ca să nu fie acuzat de procurori că a discutat cu ei şi, ulterior, aceştia au câştigat licitaţia“, declara chiar Mazăre, pe data de 2 octombrie, vorbind despre propria persoană la persoana a treia (!).
Iată însă unde a dus aşa-numita „frică“ a primarului Constanţei: Cazinoul a fost transmis, înaintea alegerilor prezidenţiale 2014, în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de vicepremierul Liviu Dragnea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii