Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănţean le-a reproşat aleşilor locali „Tatăl meu a murit din cauză că a stat în frig la coadă, pentru pachete“ (galerie foto)

ro

20 Jan, 2016 00:00 2336 Marime text

 
Şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local al municipiului Constanţa a început cu un scandal. Un constănţean, pe nume Sandu Grumeza, a ajuns la şedinţă pentru a cere socoteală aleşilor locali. Omul le-a reproşat consilierilor că pachetele pentru pensionari s-au dat şi pe 27 decembrie, o zi friguroasă, susţinând că tatăl său a murit deoarece a stat la coadă de dimineaţă până seara. Acesta a solicitat introducerea voucherelor pentru persoanele beneficiare de ajutoarele sociale.
 
„Cine a decis să se dea pachete pe 27 decembrie? Tatăl meu a murit subit deoarece a făcut angină pectorală, din cauza cozii la care a stat. Mai bine le dădeaţi pe 4, pe 5 ianuarie. Şi să terminăm cu pachetele! Să se dea vouchere odată cu pensia! Că mor oamenii la cozi. Terminaţi cu pachetele! Să vină voucherele odată cu pensiile. Pe 27 decembrie e Sfântul Ştefan. Au stat în frigul acela… Nu ne-a umilit destul Ceauşescu? Nu se poate aşa ceva, să ne batem joc de părinţii noştri!“, le-a reproşat omul aleşilor locali.
 
La sfârşitul şedinţei, viceprimarul cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat că sistemul de asistenţă socială va fi schimbat, în sensul că se vor acorda tichete valorice. „Eu am propus o soluţie: tichete valorice. În momentul de faţă, suntem în curs de elaborare a caietului de sarcini. De asemenea, am avut două întâlniri cu toţi cei care emit tichete valorice în România, inclusiv o companie din Constanţa. După ce avem bugetul final, vom şti ce sumă trebuie alocată. Numărul de persoane eligibile este de 40.000. Pachetele rămase vor fi completate şi distribuite în lunile ianuarie şi februarie. Din luna martie vor fi acordate vouchere valorice“, a declarat Decebal Făgădău.

Parcare subterană în zona Sălii Sporturilor La finalul şedinţei, Decebal Făgădău a adăugat că în zona Sălii Sporturilor se va construi o parcare subterană, sub parc. „Parcarea va avea acces dinspre Tomis, Mircea cel Bătrân şi Ştefan cel Mare, unde va fi zonă pietonală.  Această măsură se ia pentru ca, pe o rază de un kilometru, între bulevardul Tomis și strada Mircea cel Bătrân, să nu mai fie parcate mașini“, a explicat Făgădău. De asemenea, el a specificat că în municipiul Constanţa, în acest an, vor fi înfiinţate mai multe parcări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii