Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Troiţă închinată Fecioarei Maria, la Fântânele Cum reuşeşte o comună mică să crească într-un an cât altele în zece

ro

19 Aug, 2014 00:00 2702 Marime text
Comuna Fântânele se poate mândri că execută o serie de lucrări care i-ar face invidioşi chiar şi pe edilii unor oraşe mari. Întrerupte, o perioadă, din cauza lipsei de fonduri, lucrările pentru introducerea reţelei de canalizare au fost reluate la începutul verii, iar liderii administraţiei publice locale speră ca, în cel mai scurt timp, acestea să fie finalizate. „Din totalul reţelei de canalizare, a fost realizat cam 90%. Lucrările au început în luna mai 2013, iar din cei aproape 11 kilometri de reţea, noi am introdus aproape şapte kilometri, iar toate etapele au decurs conform planului“, a declarat primarul comunei Fântânele, Gheorghe Popescu. Proiectul a trecut de aprobarea Ministerului Mediului, prin Agenţia Fondului de Mediu, care a alocat în acest sens 800.000 de euro. Pe lângă introducerea reţelei de canalizare menajeră şi montarea căminelor, proiectul presupune şi amenajarea unei staţii de epurare a apelor reziduale şi a altor două staţii de pompare a apei.
 
„Pentru realizarea acestei investiţii, am primit şi o sponsorizare de 500.000 de euro de la o companie care deţine parcul eolian de pe raza comunei. Aceasta reprezintă partea noastră de contribuţie din valoarea proiectului. Aşteptăm cu nerăbdare să finalizăm acest proiect, care aduce cu sine un grad sporit de civilizaţie“, a completat primarul Gheorghe Popescu. El a ţinut să precizeze că a găsit o modalitate menită să sprijine şi crearea de locuri de muncă pentru locuitorii comunei, dar şi să facă şi economii substanţiale la buget. „Absolut toate lucrările sunt făcute cu societatea Primăriei. Astfel, pentru că plătim doar materialele, am constatat că facem o economie de 40% din valoarea lucrării, sume importante pentru buzunarul unei comune precum Fântânele“, a adăugat gospodarul-şef.
 
În altă ordine de idei, la Fântânele se derulează şi unele proiecte... de suflet. „Actualmente, se lucrează la troiţă. Terenul unde se ridică acest obiectiv a fost donat de o familie din comunitatea noastră. Se realizează acum pictura, pe care am decis iniţial să nu o facem direct pe peretele de ciment, ci pe pânză. Dar socoteala de acasă nu se potriveşte întotdeauna cu cea din târg, astfel că, acum, suntem nevoiţi să înrămăm unele picturi, pe care a trebuit să le refacem, pentru că rama ar fi tăiat din imagine. Deşi am fi vrut să facem sfinţirea şi inaugurarea troiţei pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, cel mai probabil, evenimentul se va ţine pe 8 septembrie, la praznicul Naşterii Maicii Domnului“, a conchis primarul Gheorghe Popescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • valentin tufa 20 Aug, 2014 20:42 Ce-i frumos si lu-i Dumnezeu ai place ?