Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terapie prin echitaţie şi vizite la obiective turistice pentru copiii cu dizabilităţi din Cernavodă şi Bucureşti

ro

08 Aug, 2013 00:00 2432 Marime text
La Cernavodă se desfăşoară în perioada 5-10 august o tabără pentru copii şi tineri cu autism, sindromul Down, tulburări locomotorii sau de vorbire. Printre participanţi se numără 14 tineri cu dizabilităţi multiple şi severe ocrotiţi în cadrul Asociaţiei Don Orione din Bucureşti, dar şi copii din Centrul de Terapie Educaţională Cernavodă.

Organizatorii acestui proiect sunt Primăria Cernavodă, Clubul Rotary Cernavodă împreună cu asociaţia Save the Dogs and other Animals şi Asociaţia Copilul Meu.

În cadrul celor cinci zile participanţii vor avea ocazia să viziteze obiectivele turistice din localitate şi din Constanţa şi să meargă la adăpostul pentru animale Save the dogs and other animals, unde vor beneficia de terapie prin echitaţie. Pe lângă programul de vizite, tinerii cu dizabilităţi vor lua parte şi la acţiuni de ecologizare a oraşului Cernavodă.

Obiectivul principal al acestui program este crearea unui sistem coerent care să susțină înțelegerea nevoilor tinerilor și adulților cu dizabilități. Prin intermediul acestei tabere, tinerii din Bucureşti efectua schimburi de experienţă cu micii participanţi ai Centrului de Terapie Educaţională Cernavodă, vor beneficia de servicii specializate, de educație specifică și activități vocaționale menite să-i pregătească pentru o viață independentă. Administraţia Publică Locală le va asigura tinerilor cu dizabilităţi, pe parcursul şederii lor,  hrană, însoţitori cât şi condiţii optime de cazare şi transport, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei oraşului Cernavodă, Sorina Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii