Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiuni în Consiliul Local Ovidiu Primarul George Scupra vrea să anuleze certificatul de producător al unui coleg din PSD (documente)

ro

23 Oct, 2013 00:00 4851 Marime text
Atmosfera din administraţia publică locală din Ovidiu pare să fie destul de tensionată la momentul actual. Asta din cauza faptului că primarul localităţii, social democratul George Scupra, şi un consilier local PSD (!) se contrazic pe marginea unui certificat de producător.
 

Primarul spune că documentul trebuie anulat, în vreme ce consilierul local, Florin Cătălin Ioniţă, susţine că documentul este perfect legal. În aceeaşi ordine de idei, şeful administraţiei locale îl critică pe colegul său de partid pentru că ar fi obţinut abuziv certificatul de producător.
 
Consilierul local PSD Florin Cătălin Ioniţă a făcut, în luna iulie a acestui an, o cerere către Primăria Ovidiu în vederea obţinerii unui certificat de producător „pentru vânzarea următoarelor produse şi cantităţi: roşii - 2.000 kg, castraveţi - 1.000 kg, vinete - 2.000 kg, ardei - 2.000 kg”. În cererea cu numărul de înregistrare 10.348/22.07.2013 se menţionează că Ioniţă declară pe propria răspundere, sub sancţiunile prevăzute de articolul 292 din Codul Penal, că produsele, producţiile estimate şi cantităţile destinate comercializării, pentru care solicită eliberarea certificatului sunt obţinute în gospodăria sa, pe terenurile sale, pe care le are înregistrate în Registrul agricol.
După doar o zi, administraţia locală îi eliberează certificatul de producător, document semnat de inspectorul agricol Dragoş Caramişin, de secretarul Nanian Trofim şi, în locul primarului, aflat în concediu la momentul respectiv, potrivit propriilor declaraţii, de un reprezentant al primăriei.
 
„Pe terenul în suprafaţă de 7.954 mp nu există culturile”
 
Problema începe însă în momentul revenirii din concediu a primarului George Scupra. Social democratul cere Corpului de Control al Primăriei Ovidiu un control care a vizat mai multe speţe. Una dintre acestea s-a referit la certificatul de producător care i s-a eliberat consilierului local Florin Cătălin Ioniţă. Raportul de activitate întocmit în urma controlului menţionează: „La proprietatea privată a domnului Ioniţă Florin Cătălin, construcţii-active SC Nazarcea SA şi teren folosinţă aferent în suprafaţă de 7.954 mp, s-a constatat faptul că gardul de protecţie şi împrejmuire a proprietăţii este într-un avansat grad de deteriorare, constituind un pericol pentru cetăţenii şi îndeosebi copiii care se deplasează pe aleea din imediata vecinătate, deoarece din acesta lipsesc plăci prefabricate şi bucăţi din spalierii aferenţi, riscând să se dărâme în orice moment.

De asemenea, terenul este insalubru, neîngrijit, necesitând o igienizare urgentă, mai ales pentru faptul că acesta situat în vecinătatea caselor de locuit. Menţionăm totodată că, pe terenul în suprafaţă de 7.954 mp, nu există culturile agricole de legume declarate de domnul Ioniţă Florin Cătălin la solicitarea certificatului de producător, nefiind respectate condiţiile emiterii certificatului de producător pentru desfăşurarea activităţii de comercializare produse agricole”. Scupra susţine că acest certificat de producător trebuie anulat din moment ce s-a constatat că pe terenul respectiv nu au existat culturile menţionate (roşii, castraveţi, vinete şi ardei). În opinia sa, consilierul ar fi profitat de funcţia pe care o ocupă în cadrul administraţiei locale pentru a obţine mai uşor documentul. „Se impune anularea acelui certificat de producător. Domnul consilier a abuzat. Inclusiv de faptul că eu mă aflam, în perioada respectivă, în concediu”, explică primarul Scupra.
Cât despre angajatul administraţiei locale care a eliberat certificatul de producător fără a verifica în prealabil situaţia din teren, George Scupra a declarat că va propune Comisiei de Disciplină din cadrul Primăriei Ovidiu o măsură disciplinară împotriva acestuia.
 
„Raportul nu reflectă realitatea”
 
În replică, social democratul Florin Cătălin Ioniţă se apără spunând că demersul primarului nu ar fi decât „o şicană, o făcătură” cauzată de faptul că între cei doi ar fi existat, în vara acestui an, divergenţe de opinie pe marginea unor proiecte de hotărâre ale Consiliului Local Ovidiu.
De asemenea, Ioniţă declară că, dacă la momentul controlului Corpului de Control, ar fi fost anunţat, le-ar fi arătat reprezentanţilor primăriei, la faţa locului, culturile respective. „Roşiile şi restul legumelor au existat. Raportul Corpului de Control nu reflectă realitatea”, a subliniat consilierul PSD.
 
S-ar putea ajunge la propunerea de excludere din partid?
 
Primarul oraşului Ovidiu, social democratul George Scupra, a solicitat, conform declaraţiilor sale, o şedinţă de urgenţă a Biroului Local al PSD. Evenimentul va avea loc astăzi, iar în acest context, susţine Scupra, vor fi făcute mai multe propuneri în ceea ce îl priveşte pe Ioniţă. Întrebat dacă una dintre acestea ar putea fi chiar propunerea de excludere din PSD, liderul social democrat a declarat: „Să vedem, mai întâi, ce propuneri vor exista. Majoritatea va decide”, a conchis el.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii