Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suită de evenimente cu ocazia Zilelor Oraşului Techirghiol Concerte, expoziţii, concursuri, dar şi un spectaculos foc de artificii (galerie foto)

ro

17 Aug, 2017 00:00 2793 Marime text
Ca în fiecare an, în luna august, oraşul Techirghiol se pregăteşte de sărbătoare. Evenimentul, aflat la a XVIII-a ediţie, se desfăşoară în perioada 15-18 august 2017 şi este găzduit de Teatrul de Vară „Jean Constantin“ din oraşul Techirghiol. 
 
În prima zi a evenimentelor dedicate Zilelor Oraşului, a avut loc şedinţa festivă a Consiliului Local Techirghiol. „Încercăm, printr-un gest firesc, să ne arătăm preţuirea pentru bătrânii oraşului nostru, pentru acele familii care au ştiut să păstreze frumos secretul căsniciei de aur şi pentru veteranii de război, prin acordarea de diplome şi premii speciale“, au transmis reprezentanţii Primăriei Techirghiol.
 
La eveniment au fost prezenţi primarul Iulian Soceanu, reprezentanţi ai Prefecturii Constanţa, ai instituţiilor publice, ai lăcaşurilor de cult, dar şi delegaţia municipalităţii Suleymanpaşa din Turcia. Şedinţa festivă a Consiliului Local a fost găzduită de Teatrul de Vară. În cadrul şedinţei, au fost acordate diplome şi premii persoanelor de peste 85 de ani, cuplurilor căsătorite de mai mult de 50 de ani, dar şi veteranilor de război.
 
Tot pe data de 15 august a fost prăznuit şi hramul Mănăstirii „Sfânta Maria“ din Techirghiol. Sfânta liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi. În aceeaşi zi a avut loc şi turneul de fotbal „Cupa Sparta Techirghiol“, aflat la cea de-a VII-a ediţie, la care au participat copii născuţi în 2005. Au urmat: expoziţia de artă tradiţională românească - Târgul de meşteri populari şi Târgul de produse handmade, expoziţia de caricaturi realizate de maestrul Leonte Năstase şi invitaţii lui, expoziţia de obiecte mănăstireşti, dar şi un concurs de tenis de masă pentru copii.
 
În cea de-a doua zi a Zilelor Oraşului Techirghiol, 16 august, s-a desfăşurat turneul de fotbal „Cupa Sparta Techirghiol“, ediţia a VII-a, la care au participat copii născuţi în 2008. Au urmat expoziţia de artă tradiţională românească - Târgul de meşteri populari şi Târgul de produse handmade şi expoziţia de caricaturi realizate de maestrul Leonte Năstase şi invitaţii săi. Ziua a continuat cu luptele kureş, dar şi cu un concurs de tenis de masă pentru seniori.
 
Şi astăzi, 17 august, vor avea loc numeroase evenimente, primele fiind Târgul de meşteri populari şi Târgul de produse handmade. Seara, ansamblurile invitate vor defila pe faleza oraşului. La paradă vor participa: ansamblul „Techir“, ansamblul tradiţional tătărăsc „Can-su“, ansamblul de dansuri tradiţionale aromâne „Veria“, fanfara Palatului Copiilor din Constanţa, pici de la grădiniţele din Techirghiol, elevi ai Liceului „Emil Racoviţă“ din Techirghiol, sportivi de la Clubul Sportiv Sparta Techirghiol, de la Centrul Sparta Rotterdam şi de la Clubul Nautic Român. De la paradă nu vor lipsi nici ansamblul de balet „Angy Dance Studio“, ansamblul de dans sportiv „Dance Art Techirghiol“ şi ansamblul de dans sportiv „El Dance“ din Techirghiol. Începând cu ora 19.00, publicul este invitat la expoziţia de artă culinară a comunităţilor tătare, turcă şi aromână, care se va desfăşura în parcul de lângă Monumentul Eroilor. Va urma un spectacol de cântece şi dansuri tradiţionale.
 
Ultima zi a evenimentelor dedicate Zilelor Oraşului, 18 august, va începe cu lupte în nămol de Techirghiol. Vor urma un spectacol pentru copii, concursul „Cine prinde raţă o câştigă“, turneul de fotbal „Old Boys“, lupte tătăreşti kureş. În Grădina Botanică, începând cu ora 18.00, vor avea loc Festivalul „Qatlama“, aflat la cea de-a III-a ediţie, şi expoziţia „Flori de Techirghiol“.
 
Începând cu ora 19.00, în parcul de lângă Monumentul Eroilor se va desfăşura expoziţia de artă culinară cu vânzare, care va reuni reprezentanţi ai comunităţii tătare, ai comunităţii turce, dar şi ai comunităţii aromâne. Seara se va încheia cu spectacolul festiv „La mulţi ani, Techirghiol 2017!“, urmat de un impresionant foc de artificii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii