Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Străzile din Lumina se modernizează Proiectul cu asfaltarea drumurilor a intrat în licitaţie publică

ro

04 Mar, 2013 22:45 2902 Marime text
Proiectul privind asfaltarea a 12,5 kilometri de drum a devenit o certitudine. Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a iniţiat licitaţia publică pentru realizarea lucrărilor.
Primarul a explicat că vor fi asfaltate drumurile care au rămas la stadiul de piatră în urma lucrărilor de amenajare a reţelei de canalizare. Mai precis, va fi modernizată porţiunea de tronson de 5,5 kilometri aflată la intrarea în satul Sibioara, porţiune afectată de lucrările la sistemul de canalizare, iar diferenţa rămasă, de 7 kilometri, vizează reabilitarea de artere din localitatea Lumina care au fost distruse, tot la momentul introducerii reţelei de canalizare. „Abia acum încep să asfaltez localitatea, prioritate a avut, aşa cum este şi firesc, introducerea reţelei de canalizare”, a menţionat, ieri, primarul Dumitru Chiru.

Lucrare de 15.790.624 lei

Potrivit anunţului de achiziţie publică, valoarea estimativă a proiectului denumit „Îmbunătăţirea reţelei de străzi în Comuna Lumina” este de 15.790.624 lei fără TVA. Vorbim de o lucrare complexă ce include nu doar asfaltări ci şi reabilitarea a şase podeţe şi a opt rigole carosabile. Banii sunt repartizaţi după cum urmează: execuţie lucrări - 14.259.627 lei, fără TVA; organizare de şantier - 142.596 lei, fără TVA;  proiectare (inclusiv asistenţă tehnică pe întreaga durată a lucrărilor) - 636.219 lei, fără TVA; cheltuieli diverse şi neprevăzute - 752.182 lei fără TVA.

Agenţii economici interesaţi de lucrare pot depune oferte până pe data de 14 martie, ora 09.00, urmând ca în aceeaşi zi la ora 10.00 să aibă loc deschiderea de oferte.
Ofertele pot fi transmise la adresa: Comuna Lumina, Judeţul Constanţa, Strada Mare, numărul 170, Lumina, România, cod poştal: 907175. Persoana de contact este primarul Dumitru Chiru, iar pentru orice lămuriri disponibile sunt numerele de telefon 0241.251.828 şi 0241.251.744.
Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante sunt Dumitru Chiru, primar; Ioan Roman, viceprimar; Florin Viorel Brătianu, secretar, Monica Ritco, contabil şef şi consilierii - Gheorghe Onorica Belcea, Mariana Beju, Gheorghe Besliu, Ion Bogda, Eugen Cojanu, Ionuţ Dănciulescu Mantea, Cornelia Dorobanţu, Petrică Micu Blănaru, Gabriel Cosmin Ostache, Nicoleta Pîrvu, Gabriel Pîslaru, Ion Cornel Preda, Bucur Paraschiv, Ioan Roman, Ştefana Zamfir.

Vezi ce alte proiecte au fost aprobate la Lumina

La sfârşitul anului trecut, Guvernul României a aprobat derularea a trei proiecte la Lumina cu bani prin Hotărârea de Guvern numărul 577. La Oituz se va monta reţeaua de canalizare, la Sibioara se va interveni pentru alimentarea cu apă a satului, iar la Lumina, după finalizarea licitaţiei, se vor realiza lucrări de asfaltare. În privinţa înfiinţării reţelei de alimentare cu apă potabilă în localitatea Sibioara, valoarea estimativă a lucrărilor se ridică la suma de 7.982.086 lei. De asemenea, pentru derularea obiectivului „staţie de epurare şi canalizare la Oituz", se vor investi aproximativ 8.585.860 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii