Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Străzi asfaltate, trotuare reabilitate şi locuri noi de joacă. La Valu lui Traian, muncitorii au creat un adevărat furnicar

ro

04 Apr, 2016 00:00 4743 Marime text

 
Chiar şi la sfârşit de săptămână, la Valu lui Traian se lucra intens. Zeci de utilaje şi de muncitori trebăluiau de zor în aproape toate cartierele. Într-o parte se turna asfaltul, în alta se lucra la trotuare, iar în parcuri muncitorii pregăteau terenul pentru amenajarea noilor locuri de joacă. Un lucru este cert, odată cu încălzirea vremii, comuna Valu lui Traian a intrat într-o nouă etapă a modernizării.
 


Administraţia publică locală continuă seria lucrărilor de asfaltare în interiorul comunei, mai ales după ce străzile au fost „deranjate“ de lucrările de introducere a reţelelor de gaze naturale şi de canalizare.

„După finalizarea racordurilor la canalizare, pe care le executăm până la sfârşitul lunii aprilie, vom începe asfaltările şi pe străzile: Socului, Liliacului, Măceşului, Cocorilor, Berzelor, Pescăruşilor, Egretei, Valea lui Pavel (actuală Horia, Cloşca şi Crişan). Îndrăznesc pe această cale să îi rog pe membrii comunităţii locale să acorde sprijin echipelor de muncitori, în sensul indicării spaţiilor pe unde doresc să rămână accesul în curte sau, după caz, a locului în care se vrea amplasarea căminului de racord. De asemenea, în perioada în care se lucrează pe stradă, rugăm cetăţenii să nu parcheze autoturismele pe partea carosabilă“, a fost mesajul pe care primarul localităţii, Florin Mitroi, l-a adresat locuitorilor comunei Valu lui Traian.




 
Nu mai puţin de 50 de străzi comunale sunt pe cale să devină şantiere pentru muncitorii de la asfaltare, pentru ele fiind emis deja ordinul de începere a lucrărilor. „Suntem conştienţi că există şi alte străzi care necesită lucrări de refacere/asfaltare şi vă asigurăm că vom interveni şi acolo, după finalizarea lucrărilor actuale“.
 
Cea mai mare schimbare se poate sesiza însă chiar pe drumul naţional. Din loc în loc, s-au creat adevărate furnicare, care transformă vechiul trotuar într-o alee cu un suflu complet nou. Pe toată lungimea drumului naţional se toarnă trotuare. Nici spaţiile verzi nu sunt uitate, acestea fiind amenajate cu grijă de către lucrători.


 
Şi cum vremea începe să fie tot mai caldă, iar zilele, tot mai lungi - semn că vara şi, implicit, vacanţa mare se apropie -, primarul nu putea să îi sară din vedere tocmai pe cei mai mici locuitori ai comunei. După ce au fost finalizate proiectele de mare infrastructură din localitate, aleşii locali au dat ordinul de începere a lucrărilor la şase noi spaţii de joacă. Deja de săptămâna trecută lucrătorii au început să monteze noile leagăne. Locurile de joacă, complet utilate şi dotate, vor fi amenajate în puncte centrale ale comunei. Modul în care se derulează lucrările în localitatea Valu lui Traian este surprins şi în imaginile alăturate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii