Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Steme pentru două localităţi constănţene. Vezi care sunt acestea

ro

03 Aug, 2013 00:00 3611 Marime text
Guvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern privind aprobarea stemelor comunelor 23 August şi Poarta Albă.

Stema comunei Poarta Albă se compune dintr-un scut triunghiular albastru cu marginile rotunjite. Scutul prezintă o coloană formată din cruci de argint, flancată de 2 ciorchini de struguri de aur. În vârful scutului se află două brâuri undate de argint. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Potrivit actului normativ, coloana de cruci face referire la Monumentul foştilor deţinuţi politici, ridicat ca amintire a martiriului suferit de eroii rezistenţei anticomuniste. Ciorchinii de struguri reprezintă ocupaţia specifică zonei, respectiv viticultura, şi în acelaşi timp, numărul satelor componente ale localităţii.
Coroana murală cu turnul crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Stema comunei 23 August se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat în bandă de trei fascii, două de aur şi una albastră.
În partea superioară, în câmp verde, se află un calatidiu de floarea-soarelui de aur. În vârful scutului, în câmp albastru, sunt desenate patru valuri, alternând albastru cu argint. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat. Actul normativ reţine faptul că peştele şi floarea-soarelui reprezintă ocupaţiile de bază din comuna 23 August, şi anume, piscicultura şi agricultura. Fasciile fac trimitere la satele componente ale comunei. Valurile simbolizează lacul Tatlageac, obiectiv turistic, în timp ce coroana murală cu turnul crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii