Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stavrositu - „PDL a propus catering pentru prânzul elevilor şi licitaţii individuale în şcoli" UDMR şi PDL îşi dispută „pacheţelul" şcolarului

ro

22 May, 2012 00:00 2101 Marime text

stavrositu.jpgSenatul a adoptat tacit un proiect de lege elaborat de 7 deputaţi UDMR prin care se dă posibilitatea şcolilor de a înlocui cornul şi laptele acordat în grădiniţe şi în învăţământul primar cu o masă caldă, alcătuită din două feluri.

Potrivit proiectului, şcolile care au cantină sau bucătărie proprie sau „pot coopera cu unităţi de alimentaţie publică, vor putea folosi sumele acordate pentru achiziţia cornurilor şi laptelui pentru pregătirea unei mese cu felul I şi felul II. De asemenea, primăriile şi consiliile locale vor putea să se implice în finanţarea cantinelor şcolare.Deputatul Maria Stavrositu, membru în comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor, susţine că şi PDL a depus la Cameră un proiect similar, prin care elevii şi preşcolarii ar putea beneficia de o masă caldă de tip catering, acolo unităţile de învăţământ nu deţin cantine. „Pentru unii copii, această modificare ar garanta o masă caldă în fiecare zi de curs, cu deosebire copiilor ce provin din familii defavorizate şi care nu-şi pot asigura nici alimentaţia de bază în fiecare zi. Noi ne-am gândit că licitaţiile pot fi organizate de fiecare şcoală în parte şi în baza unui buget de sponsorizări", susţine Stavrositu. De asemenea, deputatul spune că proiectul elaborat de PDL precizează faptul că părinţii care nu vor ca odraslele lor să primească suplimentul de hrană de la şcoală pot semna că renunţă în favoarea celorlalţi elevi şi astfel bugetul de hrană ar putea fi reconstruit pentru cei care într-adevăr au nevoie de această masă rece sau caldă, în funcţie de posibilităţile şcolii şi ţinându-se cont de faptul că elevilor nu le place să consume acelaşi lucru în fiecare zi.

Stavrositu este de părere că proiectul în varianta PDL este mai bine pus la punct, mai cu seamă că normativul promovat de UDMR a primit punct de vedere negativ din partea Guvernului, deoarece distribuirea laptelui beneficiază inclusiv de finanţarea europeană, iar redirecţionarea acestor bani către cantine nu se poate face. În tot cazul, proiectul de lege al maghiarilor va fi dezbătut şi în Camera Deputaţilor, for decizional în această chestiune, şi cu siguranţă va suferi modificări, a mai spus Maria Stavrositu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii