Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorina Gina Hortolomei Moscu hrăneşte cursanţii lui Oancea

ro

20 Aug, 2011 00:24 3238 Marime text
07_catering_Sorina_Gina.jpgContractul scos în urmă cu câteva săptămâni de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România pentru servicii de catering pentru cursanţii care vor participa la programele de pregătire ce vor fi iniţiate de aceştia, a fost acordat către SC Clubo Galactic SRL, firmă unde asociat este Sorina Gina Hortolomei, iar administrator fiica sa, Georgiana Andreea Şerban. Contractul a fost încheiat între cele două părţi pe 8 august, pentru 302.400 de lei, fără TVA. Datele caietului de sarcini a licitaţiei arătau că serviciile vor fi derulate de către ANSPSR în perioada 3 august 2011 - 31 octombrie a.c. În afara câştigătorului, la licitaţie a mai participat şi o altă societate.

Produsele care urmează să fie livrate de SC Clubo Galactic SRL sunt destinate cursanţilor care vor participa la sesiunile de formare incluse în proiectul cu finanţare europeană „Salvamari şi scafandri pentru economia românească", trei grupe a câte maximum 28 participanţi per fiecare grupă. Masa de prânz va fi compusă dintr-un meniu variat pentru o săptămână care să includă: feluri de mâncare calde; minimum 10 feluri de bază calde, respectiv cinci supe/ciorbe a câte 500 g fiecare - din care 150 g carne, şi cinci feluri principale cu carne a câte 350 g fiecare - din care 200 g carne, aperitive - minimum 5 feluri, a câte 150 g fiecare, garnituri (minimum cinci feluri) a câte 250 g fiecare, salate (minimum cinci sortimente) a câte 250 g fiecare, dulciuri, fructe a câte 250 g fiecare. În plus, se va asigura apă minerală plată şi carbogazoasă pentru toţi participanţii, trei litri de persoană pe zi.

Contractul face parte dintr-un proiect mai mare în cadrul căruia are loc această licitaţie este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, şi are o valoare totală de aproximativ 4.300.000 de euro. De aceşti bani, asociaţia condusă de Gheorghe Oancea construieşte o şcoală civilă de scafandri profesionişti şi prima şcoală de salvamari din România, care se ridică de mai bine de un an în Parcul Tăbăcăriei. Clădirea va include un bazin de înot cu lungimea de 25 de metri şi şase culoare, un turn de scufundare cu diametrul de cinci metri şi coloană de apă de 20 metri, săli de curs, sală de conferinţe şi sală de sport. Cursul de scafandri va avea o durata de trei luni, şi va include mai multe module în timp ce calificarea salvamarilor va dura doar două luni.

Menţionăm că fondatorul ANSPSR este afaceristul Gheorghe Oancea, apropiat al primarului Radu Mazăre şi al şefului CJC, Nicuşor Constantinescu, şi beneficiar al multor contracte din bani publici oferite de instituţiile conduse de cei doi. Precizăm că, din 2007 şi până în prezent, serviciul de salvamar în municipiul Constanţa a fost asigurat pe bani grei chiar de către partenerul ANSPSR, care a obţinut de la municipiul Constanţa, în acest sens, contracte de miliarde.

Firmă implicată în intoxicaţia alimentară a trei copii de la „La pitici" din incinta Aqua Magic

Despre firma care a luat acest contract, potrivit datelor vrăjitorul.eu, firma este administrată de Andreea Georgiana Şerban, care este şi asociat alături de Sorina Gina Hortolomei Moscu. La momentul înfiinţării societăţii, în 2004, asociat unic era Daniela Turlică, iar obiectul de activitate al societăţii era „activităţi juridice, de contabilitate şi revizie contabilă, consultanţă în domeniul fiscal".

În 2006, Andreea Şerban, asociat unic şi administrator în cadrul societăţii Galactica House SRL, cooptează în firmă SC Club Galactic SRL, persoană juridică, Şerban cesionând cu titlu gratuit 9.000 de părţi sociale pe care le deţine la Galactica House SRL către firma cooptată. În 2008, asociaţii Şerban şi Hortolomei Moscu deschid un punct de lucru în Piaţa Tomis III şi completează obiectul de activitate cu „Dezvoltarea (promovarea) imobiliară", „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare", obiectul principal de activitate fiind „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management".

Societatea are în incinta centrului de distracţii Aqua Magic, administrat chiar de Sorina-Gina Hortolomei Moscu un magazin „La pitici", care serveşte mâncare şi care, la începutul acestei luni, a fost implicat într-un scandal, trei copii fiind intoxicaţi după ce au consumat produse de la acest stand.

Sorina-Gina Hortolomei Moscu este cunoscută în plan local pentru tranzacţia pe care a făcut-o prin firma care o deţine SC Mehmetoglu SRL, în 2004 când a devenit proprietara mobilul-clădire Cazino Sud, compus din restaurant Delta, cofetăria Cazino şi mini-hotel Cazino Sud. Este una dintre persoanele de încredere ale primarului Radu Mazăre, ea apărând în aproape toate afacerile legate de numele „Mazăre", nelipsind nici din dosarul „retrocedărilor".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii