Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluţii de parcare inteligentă şi de iluminat stradal, având la bază tehnologia LED Proiect-pilot de tip Smart City, lansat la Constanţa

ro

17 Jun, 2017 00:00 4433 Marime text
La Constanţa au fost prezentate, ieri, soluţiile implementate în zona Sălii Sporturilor care constau în echiparea unei parcări - capacitate de 50 de locuri - cu senzori conectaţi la o platformă ce procesează în timp real informaţiile privind disponibilitatea locurilor. Proiectul cuprinde cinci stâlpi de iluminat care au la bază tehnologia LED, un pilon multifuncţional care integrează nouă funcţionalităţi şi conectivitate Wi-Fi gratuită pentru persoanele aflate în zonă.
 
Soluţiile proiectului se subordonează conceptului de „Stradă Inteligentă“, care se adresează nevoilor constănţenilor, cum ar fi: găsirea rapidă a unui loc de parcare, iluminat eficient, siguranţă publică, acces la internet, încărcare electrică pentru maşini, calitatea mediului înconjurător, afişarea în timp real de informaţii utile pentru cetăţeni etc.
 
Proiectul este susţinut de Telekom România şi Primăria Constanţa. Alături de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, la eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai top managementului societăţii partenere, care este integrator al acestui sistem. Prin intermediul acestui proiect, municipalitatea va putea urmări, de asemenea, în timp real, prin intermediul unei platforme dedicate, gradul de ocupare şi, în funcţie de statisticile generate, poate decide eficient unde trebuie suplimentate locurile de parcare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii