Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza Interviului Online cu fostul şef al biroului de presă al Casei Regale a României, Cornelia Grofu „Rolul vieţii lui este să fie Principele Radu. A fost provocarea pe care a acceptat-o când s-a căsătorit cu principesa Margareta"

ro

10 Feb, 2012 00:00 1595 Marime text

L-a cunoscut pe ASR Radu, imediat după ce acesta şi-a anunţat intenţia de a candida la cea mai înaltă funcţie în stat.

„După ce am citit interviul cu Principele, am sunat la Palat, m-am prezentat şi le-am spus că vreau să lucrez voluntar pentru ei, având în vedere admiraţia pentru Casa Regală. Am fost invitată la Palatul Elisabeta şi din acel moment am devenit membru al echipei Principelui. Primul eveniment a fost organizarea caravanei pe Constanţa", a povestit Cornelia Grofu la Interviu Online. „Colaborarea s-a terminat în momentul retragerii din competiţia electorală şi acum o pun şi pe seama dezamăgirii mele vizavi de acest gest al său", mai spune fostul responsabil al biroului de presă al ASR Radu.

Familia Regală îşi respectă consilierii. Regele Mihai răspunde personal la e-mail

Cornelia Grofu: „Diferenţele sunt foarte mari, dacă ar fi să fac o paralelă între consilierea politică şi cea făcută pe Principe. „În primul rând, familia regală şi Principele înţeleg foarte bine nevoia unor specialişti în jurul lor. Eram practic două echipe care se ocupau de imaginea Casei. Una la Palat, cealaltă electorală. Spre deosebire de politicianul deosebit din România, care din păcate crede că se pricepe la toate, ASR Principele Radu avea consilieri pe fiecare domeniu de activitate. Ar putea învăţa mulţi de la familia regală. Ei ştiu să deroge responsabilităţi şi au o echipa perfect funcţională, în care fiecare îşi face treaba şi nu se întâmpla nimic fără ca toata lumea să ştie. Atât regele, cât şi Principesa şi Principele erau informaţi prin e-mail în permanenţă. Regele Mihai este un iubitor al tehnicii, foloseşte Internetul. Principele aviza personal orice acţiune, este un temperament orientat către oameni şi nu către parteneri politici. Scopul Alteţei sale a fost tot timpul comunicarea cu omul obişnuit şi nu jocurile politice, care de obicei consumă politicianul şi-l îndepărtează de realitate şi de electorat. Regele şi-a asumat şi a binecuvântat cariera politica a Principelui. Desigur că vorbele erau mult cântărite şi aveam grijă ca fiecare poziţionare să fie una care să îmbine discreţia cu necesitatea firească a unei campanii electorale".

Principesa Margareta şi Principele Radu, extrem de modeşti

Cornelia Grofu: „Şi Principele şi Principesa sunt de o modestie cum rar am văzut. Nimic sofisticat, decât poate la recepţii, dar în viaţa de zi cu zi se îmbracă foarte simplu. Au o simplitate autentică. Mânca tot ce i se punea în faţă, regele este iubitor de sarmale, iar Principesa Margareta este extrem de sociabilă, ştie să comunice cu oamenii. Mi-a plăcut că, deşi sunt foarte discreţi cu viaţa lor personală, se ţineau de mână peste tot.Principele arăta mereu odihnit şi calm. Nu se enerva niciodată. Ca tabieturi personale, îi place foarte mult să citească şi-i place cafeaua. Consuma espresso. Le place foarte mult peştele, din ce îmi amintesc. Radu Duda a devenit între timp Principele Radu, a muncit şi a învăţat enorm pentru a reprezenta Casa Regală. Nu e nimic rău în a fi actor, iar eu, personal, am văzut ca singur lucru boem în viaţa lui plăcerea de a citi o carte pe un şezlong aşezat pe iarba din faţa Palatului Elisabeta".

Interviul integral îl puteţi citi aici: //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/interviu-online/interviu-online-cu-fostul-sef-al-biroului-de-presa-al-casei-regale-a-romaniei-cornelia-grofu-tema-este-pr-la-curtea-altetei-sale-principele-radu-26221.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii