Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul de colectare a deşeurilor va fi externalizat la Valu lui Traian

ro

30 Jan, 2013 22:13 4390 Marime text
Valu_Florin_Mitroi_03.jpgPrimăria Valu lui Traian a luat decizia de a externaliza o parte din serviciul de salubrizare a comunei. Este vorba despre serviciul de colectare a resturilor menajere.

Potrivit primarului Florin Mitroi, în urma externalizării serviciului nu vor exista costuri suplimentare pentru populaţie în privinţa colectării deşeurilor menajere, din contră, locuitorii vor beneficia de servicii de calitate prestate de un operator autorizat.

Decizia externalizării serviciului de colectare a resturilor menajere a fost luată în urma desfiinţării celor două gropi de gunoi de pe raza comunei Valu lui Traian, întrucât acestea erau neconforme potrivit normelor în privinţa colectării deşeurilor menajere apărute în anul 2011. „Prin externalizarea serviciului rezolvăm problema mediului înconjurător. Aceasta înseamnă că va exista un operator autorizat care va transporta deşeurile la groapa de gunoi de la Ovidiu. Noi nu avem un tractor omologat pentru acest serviciu, şi din câte ştiţi cele două gropi de gunoi de la Valu lui Traian au fost închise întrucât erau neconforme. În urma externalizării, de colectarea şi transportul deşeurilor se va ocupa o firmă autorizată, iar serviciile vor fi de calitate", a explicat primarul Florin Mitroi.

Taxa de salubrizare nu se modifică

Şeful autorităţii locale susţine că colectarea taxelor pentru salubrizare se va face în continuare de către Primăria Valu lui Traian şi nu de către firma care va aduna gunoiul menajer, astfel încât să existe garanţia că preţurile în ceea ce priveşte colectarea şi transportul deşeurilor nu vor creşte. Primarul a precizat că taxa de salubrizare este şi-n acest an ca şi anul trecut în valoare de 100 lei/an/gospodărie şi de 200 lei/an/punct de lucru, menţionând că aceasta nu a fost majorată cu indicele de inflaţie de 16%.

Contractul cu operatorul va fi valabil 10 ani

Potrivit primarului Florin Mitroi, agenţii economici interesaţi de licitaţia privind externalizarea serviciului de colectare a deşeurilor menajere pot depune oferte până pe data de 21 martie, ora 10.00. Valoarea estimată a contractului privind serviciul de colectare şi transport al deşeurilor este de 9.307.000 lei fără TVA. Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani.

Persoane cu funcţii de decizie din cadrul autorităţii contractante sunt: Florin Mitroi - primar, Iulia Claudia - Frăţilă - viceprimar, Geogeta Claudia Voicu - consilier juridic; Doina Enache - şef Contabilitate; Virginia Namaianu - inspector Achiziţii; consilieri: Vasile Bindelea, Dănuţ Bratoşin, Cadir Turgai, Marian Duţu, Valeriu Ivan, Petru Metelet, Nicu Moraru, Constantin Moţoi, Maria Ogreanu, Ghiorghe Papuc, Ion Pătruţoiu, Nicolae Rotaru, Marius Gabriel Ştefan, Mircea Stoian, Tudor Florin Tudosoiu, Iulian Iancu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii