Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Chiru solicită Consiliului Local majorarea plafonului la subvenţiile pentru încălzire

ro

30 Jan, 2013 22:37 2396 Marime text
plafon_pdl_gigi_chiru.jpgSenatorul PDL Gigi Chiru solicită Consiliului Local Constanţa şi primarului Radu Mazăre să promoveze un proiect de hotărâre privind majorarea plafonului de acordare a ajutoarelor sociale - pachetele pentru pensionari şi subvenţiile la încălzire -, dată fiind recenta indexare a pensiilor. „Insuficienta indexare a pensiilor, cu doar 4% faţă de aproximativ 6%, sub nivelul indicelui inflaţiei actuale (prognozat la 4,3%), chiar dacă la prima vedere pare benefică, pentru vârstnicii Constanţei nu va aduce bucurie: în primul rând nu este în raport cu indicele inflaţiei, aşa cum prevede legea, iar în al doilea rând, o parte dintre pensionari vor depăşi plafonul pentru acordarea unor ajutoare sociale", explică parlamentarul democrat-liberal.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa susţine că, în proxima şedinţă a Consiliului Local, consilierii PDL vor aduce în discuţie această problemă.

„Chiar dacă vor primi câteva zeci de lei în plus, pensionarii merită să beneficieze în continuare de ajutorul comunităţii. Dacă această modificare nu va fi făcută, mulţi pensionari vor rămâne fără alimente sau vor plăti sume mai mari decât îşi pot permite pentru căldură", a conchis senatorul Colegiului 4.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • paul 30 Jan, 2013 23:37 Bravo dl Senator..Chiar va pasa de constanteni..Sunte-ti in opozitie dar oamenii acestui oras nu au de suferit,Felicitarii,Din cate am observat aveti oameni valorosi langa dv nu vorbesc din auzite..v-am vazut de multe ori in oras,,nu sunte-ti inconjurat de oameni cu cazier..de hoti de scandalagii de mafioti..Meritam un primar ca dv si orasul Cta ar fi altceva..Felicitari