Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Selecţie pentru noul Consiliu de Administraţie al SC Confort Urban SRL. Indemnizaţie - 2.000 de lei de membru (document)

ro

22 Feb, 2017 00:00 2934 Marime text
Data de începere a procedurii de selecţie şi numire a membrilor în Consiliul de Administraţie al SC Confort Urban SRL este considerată data de 09.02.2017, data de comunicare a Hotărârii nr 28/31.01.2017 emisă de Primăria Municipiului Constanţa, în calitate de acţionar unic al SC Confort Urban SRL. Procedura se desfăşoară în conformitate cu OUG nr. 109/2011 privind Guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, completată şi adăugită prin Legea nr 112/2016 privind aprobarea OUG 109/2011 şi HG nr 722/2016.

Profilul candidatului pentru poziţia de membru în Consiliul de Administraţie al SC Confort Urban SRL (orientativ, varianta finală se va stabili prin componenţa finală a planului de selecţie)

Pentru a se califica pentru poziţia de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al SC Confort Urban SRL, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele criterii generale: să aibă studii superioare tehnice de specialitate în domeniul de activitate al societăţii; cel puţin doi membri ai Consiliului de Administraţie trebuie să aibă studii superioare economice sau juridice şi experienţă în domeniul economic, juridic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puţin cinci ani; maximum un membru al Consiliului de Administraţie trebuie să fie din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul Primăriei Constanţa sau din cadrul altor autorităţi sau instituţii publice; majoritatea membrilor CA-ului trebuie să fie formată din administratori independenţi şi neexecutivi în sensul art. 1382 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; experienţă în îmbunătăţirea performanţei societăţilor/regiilor autonome/întreprinderilor publice pe care le-au administrat sau condus; să nu fie în situaţii de conflict de interese sau incompatibilităţi prevăzute de OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea 31/1990, republicată; să cunoască limba română (scris şi vorbit); să aibă capacitate deplină de exerciţiu; experienţă profesională dovedită; să nu fi fost destituit dintr-o funcţie publică sau să nu îi fi încetat contractul individual de muncă pentru motive imputabile salariatului, în ultimii cinci ani.
 
În procedura de selecţie, pentru ocuparea poziţiei de membru în Consiliul de Administraţie al SC Confort Urban SRL, candidaţii vor fi evaluaţi pe baza următoarelor criterii de evaluare: competenţe, trăsături, condiţii prescriptive şi proscriptive.

Calendarul desemnării membrilor CA

Termenul-limită pentru depunerea sau trimiterea dosarului este 30 de zile de la data publicării anunţului (undeva în jurul datei de 10.03.2017). Acestea vor fi depuse la Registratura Primăriei Constanţa.
 
Alte termene din calendarul procedurii de selecţie a membrilor CA sunt selecţia expertului independent, numirea comisiei de selecţie, definitivarea şi aprobarea profilului CA-ului şi a viitorilor membri, finalizarea planului de selecţie, analizarea dosarelor de candidatură, comunicarea în scris a dosarelor de acceptare sau respingere de candidatură, publicarea listei scurte de candidaţi, interviurile, desemnarea listei de propuneri şi, în final, în jurul datei de 5.05.2017, se va realiza întocmirea raportului pentru numirile finale şi transmiterea către Autoritatea Publică Tutelară.

În şedinţa din 31 ianuarie a fost aprobat CA-ul provizoriu

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 31 ianuarie, aleşii locali au votat proiectul de hotărâre privind organizarea Consiliului de Administraţie al SC Confort Urban SRL Constanţa. Astfel, au fost desemnaţi patru administratori provizorii în CA-ul SC Confort Urban SRL: Claudiu Rădulescu, Marcela Mariana Frigioiu, Daniel Darea şi Elena Vlad. Durata mandatului acestora este de patru luni, cu posibilitatea prelungirii până la şase luni.
 
Potrivit art. 37, alin. 2 din OUG 109/2011, remuneraţia membrilor neexecutivi ai consiliilor de administraţie sau ai consiliilor de supraveghere este formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară care nu poate depăşi de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate. Media câştigului salarial mediu brut lunar pe ultimele 12 luni este de 2.132 de lei.
 
Claudiu George Rădulescu ocupă funcţia de director tehnic al SC Confort Urban SRL. Constantin Andrei Florian este director de producţie al SC Confort Urban SA. Marcela Mariana Frigioiu este director executiv în cadrul Primăriei Constanţa. Daniel Darea este şeful Serviciului Control trafic din cadrul RAJDP Constanţa. La rândul său, Elena Vlad este expert contabil, membru CECCAR, şi deţine un birou individual expert contabil. Tot prin hotărâre de CLM s-a stabilit ca noul CA să aibă cinci membri.

În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza toate detaliile profilului candidatului pentru CA-ul societăţii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii