Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful administraţiei locale din Limanu, declarat incompatibil Cum arată averea lui Urdea, un primar fără conturi bancare şi fără datorii (documente)

ro

10 Jul, 2013 00:00 4249 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în cursul săptămânii trecute, că 22 de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu liberalul Nicolae Iustin Urdea, primarul localităţii Limanu. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, completată pe 1 mai 2012, Urdea deţine un teren agricol în localitatea 2 Mai, în suprafaţă de 4,62 ha, şi un altul în Limanu, „intravilan agricol”, de 0,066 ha. Ambele terenuri au fost achiziţionate prin cumpărare.
La capitolul „Clădiri”, în declaraţia şefului administraţiei publice locale din Limanu figurează două apartamente de 54 metri pătraţi fiecare, situate în municipiul Mangalia, dar şi o casă de 300 metri pătraţi, în localitatea 2 Mai.
Liberalul aflat la cel de-al treilea mandat de primar deţine un Cielo, un Volkswagen şi o motocicletă Kawasaki.

Nicolae Iustin Urdea nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă sau numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

Primarul comunei Limanu nu are nici conturi bancare, nici plasamente şi investiţii directe, dar nici datorii.
În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Urdea a încasat, în calitate de primar, un venit de 29.136 lei. Primarul din Limanu a realizat venituri şi de pe urma cedării folosinţei bunurilor. Astfel, el a încasat, alături de soţia sa, 2.400 lei de pe urma închirierii unui apartament din Mangalia.

Interesele primarului liberal

În ceea ce priveşte interesele şefului administraţiei publice locale din Limanu, acesta este, potrivit declaraţiei de interese, asociat unic într-o firmă a cărei activitate era, la momentul completării declaraţiei (1 mai 2012), suspendată. Este vorba despre SC Unia Car SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii