Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă de urgenţă la Prefectură. Alte cazuri de suspiciune de gripă aviară la Ostrov. Păsările vor fi sacrificate

ro

13 Feb, 2017 00:00 1874 Marime text
Urmare a Notificării nr. 1935/10.02.2017 transmise de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, privind suspiciunea a zece noi cazuri de influenţă aviară (gripă aviară) la cadavre de păsări domestice, identificate în două locaţii din localitatea Almalău, comuna Ostrov, pentru împiedicarea răspândirii acestei boli către efectivele de păsări domestice şi pentru a reduce gravitatea efectelor economice generate de evoluţia acestei boli pe teritoriul judeţului nostru, Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale s-a întrunit în şedinţă de urgenţă.
 
Până la confirmarea sau infirmarea focarului de boală, se vor aplica măsurile de combatere stabilite prin planul de măsuri care se impun pentru prevenirea şi neutralizarea cazurilor de influenţă aviară. Ca măsură suplimentară, DSVSA Constanţa a decis uciderea păsărilor din cele două exploataţii noncomerciale în care a fost declarată suspiciunea de influenţă aviară. Autorităţile publice locale vor dispune măsurile necesare pentru popularizarea şi informarea deţinătorilor de păsări asupra măsurilor care se aplică pentru prevenirea răspândirii bolii.
 
Măsurile care se aplică în exploataţii în cazul suspicionării focarelor se vor aplica în continuare până când suspiciunea gripei aviare din acestea va fi exclusă de către autoritatea competentă. DSVSA Constanţa va notifica Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa asupra oricărei modificări a situaţiei existente privind evoluţia acestei boli pe teritoriul judeţului nostru.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii