Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă comună cu primarii, la Prefectura Constanţa Constantin Ion a cerut ajutor de la Corpul de Control al premierului

ro

24 Nov, 2015 00:00 3401 Marime text


Şedinţă cu primarii, ieri, la Prefectura Constanţa. Prefectul Constantin Ion, alături de reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, ai ISU „Dobrogea“, ai Gărzii Naţionale de Mediu, ai ABADL, ai ANIF şi ai altor instituţii, a făcut un bilanţ al problemelor cu care se confruntă şi pentru rezolvarea cărora este nevoie de concursul primarilor. Este a doua şedinţă cu reprezentanţii autorităţilor publice locale organizată de prefectul judeţului Constanţa. Primul astfel de eveniment a avut loc la sfârşitul lunii martie.
 
În cadrul şedinţei de ieri, susţinută de prefectul judeţului Constanţa, alături de care s-au aflat primarii şi secretarii din judeţ, s-a discutat despre reorganizarea Instituţiei Prefectului -Judeţul Constanţa. Constantin Ion a adus la cunoştinţa reprezentanţilor autorităţilor publice locale actuala componenţă a departamentului juridic din cadrul instituţiei, alcătuit din desfiinţarea altor două servicii ale Prefecturii.
 
Astfel, cei zece jurişti ai Prefecturii au anumite localităţi de care se ocupă în totalitate. De funcţionarea CJC se ocupă juristul Monica Drăguţ, iar de Primăria Constanţa, Cristina Bâzgă. De asemenea, în urma reorganizării, Serviciul Juridic are un şef în persoana Marilenei Ion, detaşată pentru şase luni, din cadrul Corpului de Control al premierului. „Doamna Marilena Ion a venit la solicitarea mea. Eu am cerut pe cineva care să se ocupe de coordonarea acestui serviciu“, a declarat prefectul Constantin Ion.
 
Şeful Serviciului Juridic le-a atras atenţia reprezentanţilor autorităţilor locale cu privire la întârzierile cu care transmit hotărârile de consiliu şi deciziile de primar. Mai mult, aceasta a ţinut să consemneze faptul că, de la începutul lunii, de când a fost detaşată la Prefectura Constanţa, a sesizat „practica“ de a se organiza şedinţe de Consiliu Local o dată la două luni. „Modalitatea aceasta de procedură este la limita legii“, a declarat Marilena Ion, exprimându-şi dorinţa ca acest fapt să devină o excepţie, şi nu o regulă.
De asemenea, primarii au profitat de venirea şefului Inspectoratului de Stat în Construcţii, Harry Boiagian, şi a şefului ANIF (Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare), pentru a le vorbi despre probleme cu care se confruntă în special primăvara, din cauza inundaţiilor. Prefectul a afirmat că o soluţie potrivită ar fi o şedinţă comună, în care fiecare să îşi prezinte situaţia şi să beneficieze de sprijin pentru rezolvarea problemei.
 
Nu în ultimul rând, prefectul judeţului Constanţa a afirmat că anul acesta ar trebui finalizate toate cazurile privind retrocedările pe Legea 10/2001 sau 9/1998. „Sunt 2.288 de dosare nesoluţionate privind retrocedările în judeţul Constanţa. Deja am dispus trei amenzi la Mangalia - 90 de dosare, Năvodari - 59 de dosare şi Cernavodă - 139 de dosare. Primăria Constanţa mai are termen până la sfârşitul anului pentru a rezolva această situaţie“, a conchis prefectul Constantin Ion.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii