Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul judeţului, Mariana Belu, a scăpat de calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de către DNA

ro

02 Oct, 2017 00:00 4666 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au închis cercetările într-un dosar penal în care, alături de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, secretarul judeţului Constanţa, Mariana Belu, avea calitatea de suspect. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele CJ, Horia Ţuţuianu, la finalul şedinţei de Consiliu Judeţean.
 
Menţionăm că procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în luna august pentru infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi complicitate la evaziune fiscală. În acelaşi dosar se dispusese efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii: Cristian Darie, la data săvârşirii faptelor vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, Mariana Belu, secretar al judeţului Constanţa, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, şi Adrian Gâmbuţeanu, la data faptelor director al Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală. Totodată, în dosar era cercetată sub aspectul infracţiunii de evaziune fiscală şi persoana juridică Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Prezenţa în dosar a Marianei Belu a survenit ca urmare a faptului că, la data aprobării hotărârii de Consiliu, aceasta, în calitate de secretar al judeţului, avizase pentru legalitate hotărârea de CJ. Mariana Belu este secretarul judeţului Constanţa încă din 11.09.2002, ea fiind numită conform Ordinului 257/2002 al Ministrului Administraţiei Publice.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii