Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reabilitează drumurile din Lipniţa afectate de inundaţii

ro

31 Oct, 2013 00:00 1979 Marime text
Comuna Lipniţa, condusă de primarul Florin Georgel Onescu, a finalizat licitaţia publică pentru reabilitarea drumurilor afectate, în acest an, de inundaţii. Contractul, denumit „Lucrări întreţinere drumuri afectate de inundaţii în comuna Lipniţa, judeţul Constanţa”, a fost atribuit prin negociere directă Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP), instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.

Contractul este în valoare de 705.925,06 lei. Potrivit primarului comunei Lipniţa, Florin Georgel Onescu, banii pentru lucrări vor fi asiguraţi integral de Consiliul Judeţean Constanţa. Primarul a mai precizat că autoritatea locală are drumurile date în administrarea RAJDP. „Suntem printre cele mai afectate localităţi. Drumurile de piatră au fost puternic distruse, fiind la această dată impracticabile”, a mărturisit şeful autorităţii locale. Potrivit primarului Florin Georgel Onescu vor fi reabilitaţi cu piatră 5 kilometri de drum. Întrebat când vor începe lucrările, şeful autorităţii locale a precizat: „Urmează să se ia o decizie. Nu am dat încă ordin de începere a lucrărilor”.
 
Amintim că Prefectura Constanţa a făcut public în luna iulie un prim bilanţ al pagubelor înregistrate la nivelul judeţului în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale din perioada 11 iunie - 10 iulie. Evaluarea prejudiciilor a fost realizată de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, ai Direcţiei Regionale în Construcţii Sud - Est Constanţa, ai Direcţiei pentru Agricultură, ai RAJDP Constanţa, ai RAJA Constanţa şi ai ABADL.

Potrivit acestui bilanţ, localitatea Lipniţa înregistra la acea dată pagube în valoare de 526,24 mii lei în urma ploilor torenţiale şi a scurgerii apelor de pe versanţi. Autorităţile din judeţ au constatat că la Lipniţa 2,98 kilometri de străzi şi doi kilometri de drum comunal au fost puternic deterioraţi.
Potrivit aceleiaşi centralizări, mediatizate de Instituţia Prefectului Constanţa, la nivelul judeţului vorbim de pagube impresionate în 12 localităţi constănţene. Prima care a primit ajutor din partea autorităţilor este comuna Lipniţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii