Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se mai face o încercare Consiliul Judeţean, solicitare de preluare a Palatului Copiilor. Teatrul pentru Copii şi Tineret şi balerinii de la „Oleg Danovski“ se vor muta aici!

ro

22 Nov, 2017 00:00 3727 Marime text
Consilierii judeţeni vor aproba în şedinţa de la finalul acest luni aprobarea formulării unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unui bun imobil situat în municipiul Constanta, strada Soveja nr. 17, din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa.
 
Este vorba despre Palatul Copiilor din Constanţa, pe care Consiliul Judeţean vrea să-l preia în administrare sau în proprietate, după cum explică preşedintele administraţiei judeţene, Horia Ţuţuianu.
 
Acesta a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Palatul Copiilor are nevoie urgentă de reamenajare, astfel încât toţi copiii din judeţ să poată beneficia de cercurile sportive, artistice şi tehnico-aplicative care funcţionează în cadrul instituţiei. Inclusiv copiii care frecventează cursurile Centrului Cultural «Theodor Burada» ar putea activa în sediul Palatului. Totodată, dorim ca prin această preluare să rezolvăm şi problema balerinilor de la Teatrul de Operă şi Balet «Oleg Danovski», care în acest moment repetă în condiţii precare, dar şi situaţia Teatrului pentru Copii şi Tineret «Căluţul de Mare», care nu are un sediu propriu“, a precizat Horia Ţuţuianu.
 
Menţionăm că, în vara acestui an, şi primarul Decebal Făgădău şi-a exprimat interesul pentru preluarea Palatului Copiilor aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, alături de alte entităţi din municipiu, cum ar fi: Clubul Sportiv Farul Constanţa, Clubul Sportiv Şcolar 1, Sala Sporturilor, Complexul Sportiv Tomis, situat pe strada Flămânda, hotelul şi restaurantul Sport din municipiu.
 
Totodată, în luna august a anului 2016, vicepreşedintele CJC Claudiu Iorga Palaz iniţia un proiect prin care se propunea preluarea de către Consiliul Judeţean a Palatului Copiilor Constanţa de la Ministerul Educaţiei, dar acesta a fost respins de aleşii PNL, care au votat împotrivă.
 
În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 31 octombrie 2016, pe masa aleşilor locali s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind transmiterea imobilului situat pe strada Soveja nr. 17 din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa. Precizăm că era vorba despre imobilul Palatului Copiilor Constanţa, compus din corp C1, corp C2 - sală de sport, căsuţe prefabricate + cabină, corp C 3 - bazin de înot şi corp C4 - teatru de vară. Nici a doua încercare se preluare a CLM nu a fost una de succes.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan desu 22 Nov, 2017 14:40 Mamaaaa, ce le mai trece prin cap. Targul de varza murata nu-l mutam la palatul copiilor? Hai, ca se poate. Partidele astea, votate de toti asistatii, sunt un depozit nesfarsit de incompetenti si lichele