Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se lărgeşte sfera beneficiarilor „actelor de caritate" Pachete de la Mazăre pentru tineri

ro

11 Apr, 2012 02:55 1551 Marime text
Persoanele care beneficiază de ajutor social conform Legii 416/2001, cu vârsta peste 18 ani, vor primi pachete de la Mazăre. De la administraţia publică locală, mai exact. Din bani publici, şi mai exact. Asta prevede un proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa de astăzi. Concret, proiectul cu numărul 9 reprezintă o modificare a HCL 638 din 19 noiembrie 2008, în sensul în care pensionarilor cu pensii până în 800 de lei care beneficiază de aceste pachete li se adaugă persoanele beneficiare ale Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu vârsta de peste 18 ani, „deoarece aceştia reprezintă o categorie defavorizată de persoane, media ajutorului social acordat fiind de 84 lei/lună".

Ca şi pensionarii, aceştia vor primi de opt ori pe an câte un pachet de alimente, care va conţine: un pui, un litru de ulei, un kilogram de zahăr, un kilogram de făină, un kilogram de orez.

Interesant cum, în perioadă pre-electorală, actuala administraţie publică locală lărgeşte sfera persoanelor care se bucură de „actele de binefacere" ale municipalităţii. Asta, în condiţiile în care, este de notorietate, pensionarii sunt principalii votanţi ai actualului primar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii