Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se intenţionează recrutarea unor noi cursanţi O nouă promoţie de bucătari la Ovidiu

ro

11 Apr, 2012 02:50 1407 Marime text
DSC_0695.jpgLa sediul Asociaţiei Partida Romilor ,,Pro Europa" din oraşul Ovidiu, 23 de persoane au dat ieri examenul final în privinţa formării profesionale pentru calificarea de bucătar.

Celor 23 de persoane care au dobândit calificarea de bucătar le-au fost înmânate diplome, urmând ca în scurt timp să primească şi câte o bursă în valoare de 600 de lei. Activitatea de instruire, de care cursanţii au beneficiat gratuit, se desfăşoară în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Acces pe piaţa muncii - o şansă pentru tine!". „Întreaga activitate a proiectului capătă o mare amploare în judeţ, finalizarea cursurilor fiind o nouă speranţă atât pentru comunităţile rome, cât şi pentru şomerii tineri sau de lungă durată", a declarat Ioana Pavel, coordonator centru judeţean.

IMG_0119.jpgPotrivit iniţiatorilor proiectului, bursa în cuantum de 600 de lei a fost concepută în ideea motivării persoanelor de etnie romă şi şomerilor tineri şi de lungă durată să urmeze aceste cursuri. Flavia Constantin, unul dintre reprezentanţii proiectului la nivel naţional, a mărturisit că la ora actuală peste o mie de persoane au urmat cursuri de calificare la Constanţa, urmând ca peste 14 luni, când programele de instruire vor lua sfârşit, să fie şcolarizate peste 2.000 de persoane din tot judeţul. Menţionăm că proiectul a început în urmă cu 22 de luni şi prevede calificarea sau recalificarea solicitanţilor ca lucrători în structuri pentru construcţii, bucătari, ospătari, lucrători în comerţ, dar şi pentru domeniile manichiură-pedichiură şi frizerie. Reprezentanţii proiectului şi-au propus ca în urma cursurilor să integreze pe piaţa muncii cel puţin 10% din cursanţi, sperând că odată cu redresarea situaţiei de pe piaţa muncii să înlesnească accesul pe piaţa muncii şi celorlalţi beneficiari. „Lupta pe care o ducem împotriva şomajului prin acest proiect este una anevoioasă, raportându-ne la statutul actual al pieţei muncii", a declarat Iulian Paraschiv, managerul proiectului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii