Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se extinde perioada de valabilitate a autorizaţiei de construire. Inspectoratul de Stat în Construcţii, actor în piaţa imobiliară (document)

ro

10 Jan, 2017 00:00 4029 Marime text
Ordonanţa de urgenţă nr. 100/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, precum şi a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii aduce modificări importante.

Cele mai importante vizază prelungirea termenului de valabilitate a autorizaţiei de construire în care investitorul este obligat să notifice începerea lucrărilor de la maximum 12 luni la cel mult 24 de luni.
Ordonanţa elimină din lege conceptul de aprobare tacită a avizelor, în condiţiile în care acestea nu sunt emise în termen de maximum 15 zile de la data înregistrării cererii şi introduce sancţiuni ce vor fi aplicate de către Inspectoratul de Stat în Constructii (ISC).
Alte modificări vizează adoptarea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) (spre exemplu, dacă coeficientul de utilizare a terenului (CUT) a fost amendat deja printr-un PUZ, nu se accepta o nouă modificare a acestuia printr-un alt PUZ).

Potrivit normativului, în termen de 90 de zile de la data intrarii în vigoare a Ordonanţei se vor adopta norme procedurale actualizate în domeniul avizării documentaţiilor de urbanism.
Ca o noutate, Inspectoratul de Stat în Construcţii va putea ataca în instanţa de contencios administrativ documentaţiile de urbanism şi autorizatiile de construire ilegale. Aceeaşi instituţie poate dispune sistarea lucrarilor executate în temeiul unor autorizaţii emise în mod nelegal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii